Hötkyilyä


On kulunut melkein kaksi viikkoa etten ole ottanut ensimmäistäkään lintukuvaa eikä muitakaan kuvia taida olla tullut kuin parikymmentä. Edellisessä postauksessa kerroin, että linnut ovat hävinneet ruokinnoilta. Olen liikkunut melko laajalla alueella Rovaniemen ympäristössä näkemättä ainoatakaan muuttolintua. Veikko kertoo omassa blogissaan nähneensä Jängislahdella kahtena päivänä pulmusia. Olen käynyt siellä samoina päivinä näkemättä vilaustakaan niistä. Tänään olen ollut liikkeellä kolmisen tuntia yhtä laihoin tuloksin.Miksi minun pitäisi itse asiassa nähdä tänne tulevat linnut heti, kun ne saapuvat. Ehdinhän minä näkemään kevään ja kesän aikana ainakin kaikki yleisimmät muuttolinnut, jotka Rovaniemen ohittavat tai tänne jäävät. Huomenna pidän huolen, ettei tule lintustressiä ja jään sohvalle makoilemaan hyvän kirjan kanssa. Tai sitten en.

010413_8160-1Eilen kävin kiertelemässä Vikajärvellä. Siellä oli kaksi kuvaajaa, jotka liikkuivat ammattilaiskameroiden oloisten vehkeiden kanssa jostain vanhasta pickupista rakennetulla asuntoautolla, joka oli Saksan rekisterissä. Juttelin hetken aikaa kuvassa näkyvän kaverin kanssa, joka ei tuntunut osaavan englantia, mutta saksaa kylläkin. Jäi vähän kuva, että eivät ollet saksalaisiakaan. Hän kertoi heidän olevan siellä kuvaamassa koskikaroja. Tarkoitus oli jatkaa matkaa kuvaamaan poroja. Hänellä oli kamera suunnattuna ylävirtaan kaukana olevaan karaan ja kun kerroin, että selän takana olisi lähempänäkin kaksi lintua, kiitteli kovasti jä lähti raijaamaan vehkeitään sinne. Kuvaajia kävi vähän sääliksi. Ainakin toinen raijasi vehkeensä umpihankeen reisiin asti ulottuvassa lumessa kosken rantaan. Kun hän sai kameran jalustoineen kuvauskuntoon, kara lensi sinne mistä hän oli lähtenyt liikkeelle. Kovin tutun oloista.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s