Lintumuutto myöhässä


Euroopassa ja Suomessa vallitseva kylmä ilma on vaikuttanut lintujen kevätmuuttoon, joka on jo pari viikkoa myöhässä. Tässä linkki Birdlife Suomen tiedotteeseen. Ilman tiedotettakin jokainen voi asian havaita. Muutamia hajahavaintoja on läänin alueella tehty mm. pulmusista ja jopa naurulokista Rovaniemellä. Linnut ovat muutenkin hakemisessa Rovaniemellä. Ruokintapaikkojen vakiovierailijoista osa on häipynyt jo valtaamaan reviirejään ja löytävät ravintoa lumien pudottua puista ja auringon lämmittäessä muualtakin kuin ihmisen järjestämistä eineistä. Ruokintoja ei pidä vielä lopettaa. Osa linnuista on edelleen riippuvaisia niistä ja kohta saapuvat muuttolinnut hakeutuvat ruokintapaikoille.

Olen nauttinut hienoista ilmoista ja kierrellyt mahdollisia lintupaikkoja näkemättä oikeastaan muita lintuja kuin talitiaisia ja käpytikkoja. Eilen aamulla sain kuitenkin taas kerran sohvapinnan varpushaukasta. Katselin aamu-tv:n lähetystä, kun näin veijarin kiertelevän aluehallintokeskuksen koivujen yläpuolella ja lähtevän sitten viipottamaan keskustaan päin kotitaloni yli. Tänä aamuna päivän ensimmäisellä tupakalla parvekkeella tuli talon yli jostain Oukun suunnalta 12 naakka suuntana tori. Nyt alkaa viikkokuvan saanti naamariin näyttämään vaikealta.

pikkukajavatKerroin pari postausta sitten (40-vuotisjuhla jne) Hornøyan nettikameroista. Nyt uusikin kamera on käytössä. Se on suunnattu pikkukajavien pesintäseinämälle. Kaamea kaakatus siellä käy. Taustalla näyttäisi olevan kari- tai merimetsojen reviirit. Veikkaisin edellämainittuja, mutta kuvasta ei lintuja pysty erottamaan. Saarella käydessäni pari vuotta sitten jäi kuva, että karimetsot pesivät tällä saarella ja merimetsot viereisellä saarella. En ole varma. Oheiskuvana pikkukajavia  osapuilleen nettikameran kuvaamassa paikassa.

Kolme postausta sitten (kesäsuunnitelmia) kerroin, että yritän tehdä jonkinlaisen Tromssan oppaan, jossa kerron omia kokemuksiani alueelta. Olen aloittanut touhun Karesuvannosta ja päässyt jo Ropinsalmelle asti. Ajatus on, että tänään pääsisin jo tullin tuolle puolelle. Hommia riittää muutenkin. Kuvien karsiminen ei ole sitten edellisen jatkunut. Jospa tänään ehtisin siihenkin päästä käsiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s