Ilman pyrstöä


Kävin tänään ensimmäistä kertaa lähes neljään viikkoon kuvaamassa. Voimat eivät ole täysin palautuneet sairastelun jälkeen, mutta jostainhan hommat on taas aloitettava.

Sairaalaassa ollessa minulta tutkittiin toistakin vaivaa, joka alkoi jo ennen edellisessä postauksessa mainittua sairastumista. Vasemman käden hauislihas on kipeytynyt. Kipu tulkittiin rasitusvammaksi. Kamrayhdistelmä painaa vajaa 2,5 kiloa ja sitä tukiessa vasen käsi on vähän luonnottomassa asennossa. Vaiva on viheliäinen. Pystyn nukkumaan yöni rauhassa Buranan ja kipugeelin avulla. Kipu on sen verran antanut periksi, että päivisin en enää ole välittänyt käyttää mitään helpotusta siihen. Autosta kuvatessa kamera on helppo tukea hernepussin avulla ikkunaan. Muutoin täytynee lähiaikoina käyttää jalustaa tai mopodia. 010313_7614-1

Ajelin ensimmäiseksi Tavivaaraan. Mitään uutta siellä ei näkynyt. Ruokinnalla pyörähteli useaan otteeseen talitiainen, jolla ei ollut lainkaan pyrstösulkia. Virkeä lintu, joka lenteli paikalla siinä kuin muutkin linnut. Mihin se pyrstönsä oli menettänyt? Tuntuu vähän oudolta, että se olisi sulkinut koko pyrstönsä yhtäaikaa varsinkin tähän aikaan vuodesta, kun vuodenkierron aktiivisin aika on alkamassa. Mitenkään tavatonta pyrstöttömät linnut eivät ole. Minulla on kuvia pulmusesta, joka lenteli parven mukana kuin mitään ei olisi tapahtunut. Muutama vuosi rantaremmi seurasi osapuilleen tähän aikaan vuodesta pyrstötöntä harakkaa Lainaan ja Ounaskosken alueella. Se lintu löytyi myöhemmin menehtyneenä Jätkänkynttilän vierestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s