Kokeilua


Parvekkeella on jähmettymässä viisi linnuille tarkoitettua kookosrasvasta, maapähkinöistä ja kuorituista auringonkukansiemenistä tehtyä pötköä. Ajatus on ollut jo pitkään yrittää tehdä niitä itse. Katselin jonkin aikaa sitten NRK:n Ut i Naturen tekemää ohjelmaa, jossa verrattiin erilaisia kaupan rasvapalloja ja itse tehtyä vastaavaa. Seuranta tehtiin riistakameran avulla ja ero oli huikaiseva. Ennekuin orava ehti viedä omatekoisen pallon mukanaan, aivan selkeä enemmistö linnuista ruokaili siinä ja osa kaupan palloista sai olla aivan omissa oloissaan.

Onneksi Antti on majaillut pari kuukautta luonani. Minä en juo maitoa, mutta pojalle se kelpaa. Olen, kiitos hänen, saanut keittiön nurkaan koottua pienen pinon tyhjiä, huuhdeltuja purkkeja.

Etsin ”reseptejä” netistä ja parhaiten niitä löytyi Krissen avustuksella norjalaisilta sivuilta. Kaikki olivat osapuilleen samanlaisia. Oma kokeiluni on laittaa fifty/fifty-suhteessa kotikonein murskattuja maapähkinöitä ja kuorittuja auringonkukan siemeniä noin puolitoista kiloa ja kilo kookosrasvaa. Olisin halunnut lisätä vielä kauran jyviä, jotka kelpaavat ainakin punatulkuille, mutta en parista käymästäni kaupasta niitä saanut Löytämissäni ohjeissa ei ollut yhtään oikein tarkkaa ohjetta kuiva-ainesten ja rasvan suhteista. Tein maitopurkkeihin viisi erilaisilla suhteilla sotkettua annosta. Myöhemmin illalla näen sitten miltä mikäkin niistä näyttää noin ihmissilmin, edellyttäen, että maltan pysyä poissa Uitosta ja M.A.Nummisesta ja Pedro Hietasesta. Aamulla viimeistään näen tulokset.

Seuraavassa postauksessa kerron sitten mikä koostumus tuntui parhaalta ja kelpasivatko ne ollenkaan Tavivaaran linnuille.

harmaapäätikkaTorstaina kävin Tavivaarassa. Tarkoituksenani oli yrittää kuvata lintuja kunnonlumisateessa. Lähtiessäni kaupungissa satoi reippasti lunta ja hiutaleet olivat reilun kynnen kokoisia. Perille päästyäni lumisade hiipui sateluksi. Oli taas kerran kolmen tikan tuokio. Käpytikat ovat ollet vuosia vakituisia vierilijoita ruokinnalla. Pikkutikkaa ei oikein tänä talvena voi olla näkemättä siellä ja harmaapäätikkakin vierailee siellä melkein päivittäin.Kunnon kuvia linnuista ja lumisateesta ei tullut. Oheiskuvassa kuitenkin aavistus sateesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s