Vähän lintujen nimiä eri kielillä.


Olen ollut laiska lisäämään uusia kuvia sivuilleni. Kritiikkikini omiin kuviin on noussut kohisten. Kuvasivustoa aloittaessani sinne kelpasi jokainen kuva, jonka katsoin sinne tekniseltä laadultaan sopivan.  Eikä se ollut paljon. Pettää arvostelukyky vieläkin pahasti joskus se taas on liiankin korkea. Sama juttu teknisen tason kanssa. Lisäsin tänään kuvasivulleni parikymmentä uutta kuvaa.

150113_4721-1Taas kerran huomasin, että monesta tavallisesta lajista minulla on luvattoman vähän kuvia. Variksesta ja harakasta on vain muutama kuva. Tiaskansioissa on kymmenkunta otosta, joista puolet on lapintiaisesta.  Varpusesta ja pikkuvarpusesta on vain muutama kuva. Jos pääsen kuvaamaan jotain vähän eksoottisempaa lajia, niitä solahtaa sivulle yli kenekään tarpeen. Taidan tehdä tästä vuodesta tavisvuoden ja kuvata kaikkia niitä lajeja, joihin törmää päivittäin, mutta jotka sivuutan olankohautuksella. Toinen juttu on, että pönöjö sivuilla on ihan tarpeeksi.

080113_4119-1Olen yrittänyt laittaa ainakin osaan kuvista linnun nimen suomeksi, latinaksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi ja norjaksi. En muista olenko aikaisemmin kirjoittanut nimien erilaisesesta etymolgiasta tai jostain sellaisesta. Olen ajatellut asiaa aikaisemminkin. Kävin postauksiani läpi 50-60 kappaletta enkä löytänyt niistä ainakaan juttua asiasta. Olen näiden nimien kanssa törmännyt kahden linnun osalta aivan meikäläisestä poikkeaavaan käsitykseen. Minua on vaivannut dementia niin kauan kuin muistan. Toinen ei nyt soljahda mieleen, mutta toinen on kuukkeli. Sehän on meille jonkinlainen onnenlintu, joka pölähtää nuotiolla istujen seuraksi ja iloksi ja oppii syömään jopa kädestä. Kaunis lintu, jonka kohtaaminen saa jokaisen kulkijan hyvälle mielelle. Saksaksi kuukkeli on unglückshäher eli epäonnen närhi. Yritin etsiä saksalaisilta sivuilta jotain nimen alkuperästä, mutta en löytänyt.

200113_5612-1Suurinpiirtein lokakuusta asti olen kärvistellyt, niinkuin kaikki muutkin kuvaajat, riittämättömän valon kanssa. Viime päivinä valoa on ollut paikka paikoin aivan tarpeeksi. Kun kuvaamaan pääsin aivan tositoimin, simahti käyttämäni Sigman 100-300 f4 linssi. Sen kanssa tulee toimeen, mutta jos se joutuu hakemaan tarkennusta lyhimmastä päästä se jää jumiin ja kamera pitää käynnistää uudestaan.  Se on lähetettävä pikaisesti huoltoon. Onneksi käytössäni on taivaanvanha sigma 70-300 f3,5-5-6 macro, jonka kanssa selviän jollain lailla huollon ajan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s