WordPressistä


Kävin tänään vähän vahingossa kahdella WordPressillä ylläpidetyllä sivustolla. Ensimmäinen johtui omasta näppäilyvirheestä. Olin menossa Tromssan paikallislehden Nordlysin sivuille, mutta satuin naputtelemaan maakoodiksi fi-tunnuksen. Sieltä löytyi sekä suomen että ruotsinkielinen sivusto, jossa näytti olevan hienoja kuvia, joita en vielä ole tarkemmin käynyt katsomassa, mutta osoite on tallessa.

Toinen oli enemmän tarkoitushakuinen. Hain Googlen kautta ohjeita omien linnuille tarkoitettujen talipallojen teko-ohjeita vaikka hyvinkin tiesin mitä niihin tulisi laittaa. Ajatus lähti liikkeelle vähän aikaa sitten näkemäni ja jo monta kertaa kehumani norjalaisen Ut i Naturen ohjelmasta, jossa itse tehty tallpallo hakkasani noin 100-0 tehdasvalmisteiset.

Kummallakaan käymälläni sivustolla ei ollut minkäänlaista mainintaa sivuston ylläpitäjästä. Jälkimmäisen sivuston bloggaaja oli ilmeisesti jostain pohjoisesta, mutta en löytänyt tarkempaa tietoa. Olisin halunnut tietää kuka ja missä kirjoittaja on. Sama vika on omalla sivullani ja halusin laittaa sinne jotain tietoa itsestäni. WordPress on muuttanut vähän väliä valikkojaan enkä löytänyt sen omilta sivuilta mahdollisuutta laittaa muutaman sanan itsestäni. WP tarjosi vaihtoehdoksi käydä rekistöröitymässä Gravitar-nimiseen palvelimeen, mutta se olisi levittänyt tulkintani mukaan tietoni WordPressin ulkopuolelle. Juttua pitää vielä tutkia. Satunnaisen sivulla kävijän oikeus lie se, että hän tietää kenen juttuja hän lukee.

28.12. OulultaKovalevyni tila alkaa loppumaan ja sama juttu on ulkoisen kovalevyn varmennuskapasiteetin kanssa. Olen käynyt läpi tietsikalla olevia kuvia kahdesta päästä. Alkupäässä on mahdoton määrä kaikenlaista potaskaa, jota silloin ei ole ymmärtänyt tai halunnut poistaa. Se on työlästä ja tuskastuttavaa selailua, josta ei juuri helmiä löydy. Uudemmassa päässä kontrolli on jo pelannut ja otetuista kuvista on levylle jäänyt alle 10%. Niistäkin joutaa vielä karsimaan eikä sielläkään julkaisemattomia hienouksia ole. Olen noin 15 vuotta sitten suorittanut Jyväskylän yliopistoon kirjoittamisen approbaturia ja siellä opettajien keskeinen sanoma oli: kill your darlings. Piru, kun sen oppisi kuvienkin kansssa. Kuvassa Oukulta 28.12. otettu kuva.

Kävin tänään ihan tarkoituksella kolmannellakin WordPressillä ylläpidetyllä sivulla. Veikon jutussa oli mukava kuvasikermä O-P:n onkivavan avulla kiinniottamista kuurnista rengastusta varten lastentarhan pihassa. Tunnen systeemin, mutta en ole sitä koskaan päässyt seuramaan vaikka monenlaisia rengastustapahtumia olenkin seurannut ja kuvannut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s