Loppiaisen touhuja


Poistin tänään joulun jääkaapista. Joulukuusta minulla ei ole ollut noin 15 vuoteen. Siitä ei siis ollut siivoamaisen vaivaa. Ruokien kanssa olen noudattanut jouluperinteitä. Nyt siis piti miettiä mitä eineiden kanssa tekisin. Jokunen hyvä, riittävästi suolaa saanut kalanpalanen jäi. Kinkun jämästä pilkoin parhaita paloja pihviksi kelpaaviksi leikkeileiksi, joista tulee leivitettyinä ja sopivasti maustettuinuna paistettujen perunoiden kanssa oivaa poikamiehen ateriaa. Loput hyvänoloisesta lihasta pilkoin pieniksi paloiksi, joista on hyvää lisää purkkihernekeittoon, itse tehtyihin pizzoihin, pasteijoihin ja piirakoihin. Noin kilon verran kinkun läskejä ja muuta meni roskikseen.

Lähdin viemään roskapussia säiliöön ja sanoin Antille, että jos elettäisiin Biafren aikoja, olisi omatunto nykyistäkin paljon huonommalla tolalla. Olin toki viemässä syömäkelpoista ruokaa kaatopaikalle. Antin vastaus yllätti. Mikä Biafra. Hän on 32-vuotias, kaikinpuolin yhteiskunnallisesti ja muutenkin valveutunut, kaikenlaista tietoa etsivä, älykäs nuori mies, joka on on suorittanut Edinburghin yliopistossa vähän aihetta sivuavan loppututkinnon (outdoor education with environmental studies). Ei ollut kuullutkaan Biafrasta. Näin maailma unohtaa.

Tilhi
Tilhi

Ajelin puolenpäivän maissa Tavivaaraan. Aamupäivä oli ollut kirkas, mutta alkoi liikkeelle lähtiessäni pilvistymään ja kuvausta varten valo loppua. Menomatkalla kuvasin tilhiä ja perillä yritin saada kuvia pikkutikasta. Päivän 130 kuvasta on karsinnan jälkeen kovalevyllä viisi. Levytila alkaa loppua ja kuvia pitää karsia kovalla kädellä. Vanhojokin kuvia pitää käydä kriittisesti läpi.

Jos minulta jäätyy parta pakkasella (tänään noin 20 astetta) eivätpä näytä luontokappaleetkaan moiselta riesalta välttyvän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s