hyvää alkanutta vuotta


Tänään oli pitkästä aikaa kirkas pakkaspäivä.040113_3845

Ajettiin Krissen kanssa päivän valjettua riittävästi Vikakönkäälle. Tarkoitus oli löytää koskikaroja kuvattavaksi. Vikakönkäällä ei löytynyt ensimäistäkään. Korpikoskikikin vaikutti ensin täysin tyhjältä, mutta sinnikkään kiikaroinnin jälkeen sieltä löytyi lopulta yksi kara. Missähän veijarit lienevät. Tähän aikaan vuodesta sieltä löytyy yleensä useampia karoja.

Ajomatkan aikana alkoi huomio kiinnittyä vastaantulevien autojen rekkareihin ja poikkeuksellisen suureen määrään mustia city-maastureita. Autot tulivat pitkissä letkoissa kilometrin, parin välein. Laskettiin sitten loppumatkasta, että vastaantulleista autoista noin 75% prosenttia oli Venäjän rekkareissa. Ruokakaupassa käydessäkin kuulimme melkein enemmän venäjää kuin suomen kieltä. Kauppiaatkin ovat oivaltaneet, kuka rahaa tuo. Joulun aikaan on näkynyt vähemmän englanninkielisiä opasteita kaupoissa, mutta kauppakeskuksissa näkyi tänään melkein enemmän venäjän- kuin suomenkielisiä opasteita. Toistakymmentä vuotta sitten monien kauppojen ovenpielessä oli hätäisesti kyhätty lappu, että venäläiset asiakkaat eivät olleet järin toivottuja liikkeeseen. Naapurit jättänevät melko mittavan summan euroja Rovaniemelle.

töyhtötiainenKaupunkiin palattua ajoimme Oukulle parkkipaikan ruokinnalle. Havainnoimassa olivat jo Anssi ja Jarno. Jäätiin Krisen kanssa vähän kauemmaksi saadaksemme kuviä töyhtötiaisesta, mutta Jarno näytti mallia ja meni kylmän rauhallisesti seisomaan oikeastaa keskelle ruokintaa ja alkoi kuvaamaan salaman avulla. Krisse liittyi porukkaan ja aikani hämmästeltyäni soljahdin minäkin mukaan. Entuudestaan toki tiedän varsinkin hömppien ja joidenkin talitiaisten rohkeudesta. Yllätys oli, että töyhtötiaisetkin ovat yhtä rohkeita ruokinnalla. Kuvan lintu on kuvattu alle kolmen metrin päästä kameran oman salaman avulla. Eihän se luonnolisen näköinen kuva ole, mutta kelvatkoon nyt vuoden avaukseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s