Jussivaroitin toimii


Olen 1.3.12 alkaen ollut virallisesti työtön. En ole kuitenkaan ilmoittautunut työvoimatoimistoon, koska olen anonut ja saanut Nordeasta ns paketin. Pankki on maksanut loppuvuoden palkkani kertakorvauksena ilman työvelvoitetta ja sillä olen sinnitellyt nyt yhdeksän kuukautta. Vähän aikaa sitten sain päätöksen, että 1.1.13 alkaen olen eläkeläinen. 62-vuotiaana sen mahdollistaa, että olen päässyt aikoinaan PYP:n eläkekassan jäseneksi. En tiedä tarkkaan, koska pankkiin töihin tulevilla ei enää ollut mahdollista päästä kassan jäseneksi. Kauan siitä kuitenkin on. Jos olisin jatkanut vielä töissä, ensi vuoden helmikuussa olisi tullut 40 vuotta saman työnantajan palveluksessa. Eipä sen väliä. Hauskaa ovat olleet nämä yhdeksän kuukautta ja ei taida homma muuksi muutua vuoden vaihteessa.

Ounaskoskessa Jätkänkynttilän sulassa on ollut saukkoja. Marko oli nähnyt niitä enimmillään 3 veijaria. Olen käynyt kolmena päivänä niitä jahtaamassa kamerani ulottuville. En vain ole niitä yhyttänyt. Tänään päivystin Koskenrannassa pari tuntia näkemättä niistä vilaustakaan. Kiikaroin mahdollisimman tarkkaan sulien reunat löytääkseni niistä edes jälkiä. Turhaa touhua. On se muillakin ottanut koville kuten Veikon postaukseksesta näkyy. Toivottavasti saukkojen kanssa ei varoitin toimi samoin kuin vuosi sitten torilla viihtyneen mustavariksen kanssa.

taviokuurnaTänään on ollut pitkästä aikaa pilvetön päivä. Valoa luulisi siis riittävän keskipäivällä. Otin tänään Koskipolun vieressä satakunta kuvaa taviokuurnista. Käytin ISO-arvoja 400-800. Suljinajat olivat hävyttömän pitkiä. Kaikki tänään otetut kuurnakuvat joutuivat roskikseen. Yritin melko kauan etsiä saukkoihin liittyvää aiemmin ottamaani kuvaa. En sitä löytänyt. Kuvia alkaa olemaan arkistossa jo liikaa. Jonkinlainen systeemi niihin pitäisi kehittää. Tämä kuurnakuva kuitenkin löytyi helposti viimeksi muokattujen joukosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s