Hyvää palvelua ja vähän juttua linnuistakin


Olen käyttänyt Kansankadun Nestettä oikeastaan koko Rovaniemellä asumiseni ajan auton huoltoihin. Nyt siellä ei ole vähään aikaan ollut huoltomiestä, joka omistajien mukaan on koko ajan haussa. Eilisellä kauppareissulla lopetti vasen takavilkkuni toimimasta. Ihmeen pitkään takavalot ovatkin kestäneet, autolla on ajettu jo noin 170.000 kilometriä ja nyt paloi ensimmäinen niistä. Kaivoin ohjekirjan esiin ja yritin saada palaneen lampun esiin vaihtaakseni sen. Homma on tehty kohtuullisen vaikeaksi ja kävin pyytämässä huoltsarin sisältä lisää tyokaluja, joita ei matkassani ollut. Kassan takana ollut nuori mies tarjoitui heti katsomaan tilannetta. Hän tuli huoltohallin kautta otsalampun kanssa ja tarvittavat värkit matkassaan. Aikansa häneltäkin kesti ennekuin lamppu saatiin esiin vaihtoa varten ja siinä samalla hän silmämääräisesti tarkisti muutkin alustassa olleet lamput ja totesi yhden niistä laulavan loppuaan. Aikaa meni noin puoli tuntia ja lamput tuli vaihdettua. Lamput maksoivat yhteensä 4,50 euroa ja työstä veloitettiin 2 euroa, koska olin kuulemma jo niin pitkälle päässyt omin avuin. Toivottavasti löytävät sen uuden huoltomiehen. Öljynvaihto lähenee. Tekisi mieli käyttää näin hyvän palvelun firmaa jatkossakin.

Ajelin sitten Tavivaaraan, jossa palvelutalo oli pimeänä eikä yhtään autoa ollut pihassa. Sihtailin kameralla puiden oksille ja pimeä, tihkusateinen päivä näytti ISO 1600:lla suurimmalla aukolla valoitusajaksi 1/10 sekunttia. Kamera jouti sen jälkeen pelkääjän paikalle ja jäin seuraamaan ruokinnan elämää ja toivoin harmaapäätikan ilmestyvän paikalle. Olisihan siinä ollut vielä yksi loppuvuoden vuodari. Käpytikka oli ainoa lajien edustaja, joka paikalla pyöri. Rasvapötköillä kävi kuitenkin 2 rengastamatonta kuukkelia. Ismo tuli paikalle jostain palaveristä ja kävin hänelle kertomassa linnuista. Hän viritti paikalla valmiina olleet pyydykset ja pyysi minua kahville. Ei ehditty saada sumppia kuppeihin kun ansaan livahti rengastamaton närhi. Kihlauksen jälkeen Ismo yritti lämmittää itselleen ruokaa, mutta sekin jäi kesken toisen rengastamattomista kuukkeleista jäätyä ansaan. Jaanalla oli kotikäynti, jota varten olin luvannut auton hänelle ja oli lähdettävä kesken Ismon ruokatuntirengastuksen.

Närhellä on tapana mahtailla varsinkin keväisin. Olen sen monta kertaa nähnyt. Maanataina sain röyhistelystä Tavivaarassa ensimmäiset kuvat. Päälaen höyhenet nousevat pystyyn. Kuvassa se ei ole parhaimmillaan. Mitä lie lintu uhitellut. Rengastettu veijari, joka on tottunut käymään ruokinnalla muiden lintujen kanssa. Ruokinnalle ei enää tähän aikaan vuodesta paista aurinko, joka kuitenkin osuu taustalla oleviin puihin ja luo näihin kuviin mielenkiintoisen, joskin rauhattoman taustan.

Toinen kuva maanantailta. Pikkutikka on todella pieni tikaksi. Tavivaaran tikka on rohkea lintu, joka ei ihmisiä näytä juurikaan pelkäävän. Ismo on sen vuosi sitten rengastanut ja nyt se on tavanomainen vieras ruokinnalla. Maanantaina meitä seisoi kolme miestä autojen vieressä 6-7 metrin päässä ruokinnasta ja lintu tuli siitä huolimatta paikalle. Yritin saada siitä kuvaa vertailun vuoksi yhdessä talitiaisen kanssa, jota tikka on vain himpun suurempi. Ei onnistunut, mutta tässä vertailu hömppään, joka sekin on vähän huonossa asennossa ja näyttää tikkaan verrattuna pienemmältä kuin onkaan. Tämä lintu on muuten naaras. Se vierailee nyt toista talvea ruokinnalla. Voisiko olla mahdollista, että se on pesinyt jossain lähistöllä. Jos niin olisi, missä sitten on koiras ja mahdolliset poikaset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s