Helpson


Minulle on joskus noin 3 vuotta sitten myyty myyjän kautta ”tehokone”. Sitähän se on ollutkin. Viimeaikoina olen ollut helisemässä kovalevyn tilan kanssa. Myllyni 500 gigan kovalevy on ollut jaettuna myyjän asennusten toimesta kahteen osaan, joista C-levylle (76 gb) tallentuvat ”vain” ohjelmat ja kaikki muu D-asemalle. C-levy on täyttynyt koko ajan. Nykyään sillä on ollut tilaa enää alle 1Gt. Adoben Bridge on toistuvasti huomauttanut, että levytilaa on liian vähän. Päivällä soitin Adoben puhelinpalveluun joka väitti etteivät kuvien ns. cache-tiedostot rasita levymuistia tiedoston sulkemisen jälkeen. Epäilyni ovat kuitenkin olleet koko ajan vallan toiset.

Soitin sitten Soneran Helpson palveluun (1,99/min). Ensimmäinen asiakapalvelija epäili, että koneellani on virus, koska levyn muistitila häviää niin nopeasti. Minulla on Soneran kautta F-Securen tietoturvaohjelma. Myyjä antoi minulle toisen, rinnakkaisen ohjelman, jonka pyysi ajamaan yhdessä F-securen täyden kovalevytarkistuksen rinnalla.. Ensinmainittu Malware käytti aikaa 1h 44 min ja kävi läpi 512419 kohdetta, F-Secure kävi läpi 85207 kohdetta ja käytti aikaa 22 min kummankaan löytämättä virusta tms.

Soitin uudestaan Helpsonille, ja kerroin taas taustan ja molempien virusojelmien tuloksen. Siellä kaveri (muistaakseni Marko) kävi kovalevyni läpi ja pyysi sitten saada täydet valtuudet koneelleni. Hän asensi tänne jonkun analyysiohjeleman, joka jäi koneelleni. Sovittiin, että tehköön ohjelma hommiaan ja hän soittaa, kun se on työnä tehnyt. Näin koko ajan näytöltäni analyysin tekemisen ymmärtämättä siitä mitään. Näin kuinka ohjelma lopetti toimintansa saatuaan analyysinsä tehtyä. Sain heti puhelun ja minulle annettin analyysi mikä tilasyöppö on ja pyydettiin lupa sen poistamiseen. Ennen poistamista C-asemalla oli tilaa 411 mt ja tyhjennyksen jälkeen 31,1 Gt. Tilaa saatiin poistamalla CS4:n jälkeen jääneet cache-tiedostot, jotka eivät näy tiedostoja katselemalla. Cache-tiedostojen koko määräytyy kuvien koon mukaan. Huomenna pitää soittaa Adobelle kuinka tilanne jatkossa estetään. Heidän mukaansa jälkiä kansioden sulkemisen jälkeen ei pitäisi jäädä.
Olen aikaisemminkin saanut Helpsonista hyvää apua. Halvinta mahdollista se ei ole. Tämänpäiväsestä avusta puhelinlaskuun siirtyy 15-20 euroa ja analyysiohjelmasta ja sen tulkinnasta saan noin 20 euron laskun kotiin. Kaikkien myllyjen repiminen paikaltaan ja raijaaminen jonnekkin paikalliseen huoltoon olisi vienyt aikaa kauemmin ja vaatinut paljon enemmän vaivaa. Hyvä näin, kun saan avun kotona netin ja puhelimen avulla.

Kävin tänään Tavivaarassa. Pikkutikka oli paikalla. Olkoon siitä nyt ensimmäinen valittu kuva liittenä tähän

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s