Ihmetyttää


Viime viikonvaihteessa oli Kainuun ja Lapin yhdistysten maastokauden päättäjäiset. Mukaan oli ilmoittautunut 14 harrastajaa, mutta paikalle ilmaantui vain 8 henkeä. Kuusamolaisten poissaolon ymmärrän onnettomien kelien takia. Kaikki järjestelyt olin tehnyt ennakoilmoitusten mukaan. Perinnettä on jatkettu nyt muistaakseni 5 vuotta. Kannataisikohan koko tapahtuma haudata. Useinkin olen saanut kuulla yhdistyksen jäseniltä, että toiminta keskittyy vain Rovaniemelle. Maastokauden päättäjäisiä on järjestetty Kemijärvellä, Sallassa ja Sodankylässä ja Rovaniemellä. Etäisyydet ymmärrän, mutta jospa seuraava tapahtuma järjestettäisiin jossain Länsikairassa. Olimme nyt OMEKA:n kämpällä noin 20 kilometrin päässä Rovaniemeltä. Rovaniemeläiset lintuharrastajat loistivat poissaolollaan ja olivat vähemmistönä porukasta. Edes yhdistyksen aktiivit tai hallituksen jäsenet O-P:tä lukuunottamatta eivät välittäneet ilmestyä paikalle. Onko tilaisuus niin turha? Olen ollut mukana Sallan tilaisuutta lukuunottamatta kaikissa tapahtumissa (silloin oli hyvän ystäväni 50-vuotispäivä) ja tätä viikonloppua lukuunottamatta aina joku Tiirassa nimenä ollut on saanut kasvot. Nyt kaikki olivat tuttuja entuudestaan.

Olen ulkoiluttanut kameroitani maaliskuun alusta alkaen melko säännöllisesti. Nyt on vähän sellainen olo, että olisi ihan mukava maata sohvalla lukemassa hyviä kirjoja tai touhuta jotain ihan muuta. Olen aloittanut vanhojen kuvien raakaamisen. Vuosien varrella on kynnys kuvien karsinnassa muutttunut kriittisemmäksi. Kovalevytila on katoava vara. Pakko karsia vanhojakin kuvia kovalla kädellä. Tylsää touhua, mutta vanhoista kuvista löytyy joskus (harvoin) joku mahdollinen helmi, joka kannatta säilyttää.

Tämän viikon viikkokuva on vielä ottamatta. Toivon mukaan eteen tulee, jos viitsin lähteä kameroita kanniskelemaan, jotain muutakin kuin tilhiä tai kuurnia. Kuvassa torstaina kuvattu talviokuurnauros.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s