Sata


Tämä on sadas postaus tälle blogisivulle. Ensimmäisen kirjoitin 16.1.11, joten tahti ei ole ollut päätähuimaava. Alkuaikoina juttuja tuli harvakseltaan. Jäin pois töistä maaliskuun alussa ja olen sen jälkeen yrittänyt tiivistää tahtia. Viime vuonna sivun aukaisuja oli vajaat kymmenen päivässä. Nyt määrä on tuplaantunut. Jotkut ovat käyneet kurkkaamassa tänne noin 7500 kertaa.

Koko valtakunnassa on nyt marjalintuja yllin kyllin kuvattavaksi. Rovaniemelläkin on paljon tavanomaista enemmän tilhiä ja taviokuurnia. Kaupungilla liikkuessa kuulee jatkuvaa tilhien sirinää eikä taviokuurniakaan tarvitse kauaa etsiskellä. Sohvalla istuessani ikkunan ohi vilahtelee vähän väliä muutaman kymmenen tilhen parvia. Sohvalta olen myös muutaman kerran nähnyt todennäköisesti tilhien perässä tänne tulleen varpushaukan. Tämän syksyn pönökiintiö tilhistä ja kuurnista on tullut täyteen ajat sitten. Lintuja on niin paljon, että kuvata kannattaa. Olen yrittänyt etsiä jotain uutta kuvakulmaa tai jotain mielenkiintoista tapahtumaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Harjoituksia jatkan niin kauan kun veijareita on paikalla.

Krisse tulee perjantai-iltana tänne ja kuvaukset jatkuvat viimeistään lauantaina.

Tämän päivän tavoite oli saada lumisade näkymään tavalla tai toisella tilhikuvissa. Ei oikein onnistunut. Nyt on vara siirtää kuvia roskikseen. Tämän päivän noin 170 otoksesta kovalevylle jäi 9, joista vielä jonkun heivaan menemään. Tässä kuvassa lumisade näkyy oikein vain tilhen vasemman siiven kärjessä. Taivasta vasten olevat hiutaleet näkyvät tummina likaläikkinä. Linnut pitäisi määrätä lentämään jotain tummaa taustaa vasten tai sitten lumi satamaan pilvettömältä taivaalta. Päivän kuvaukset keskeytti lumen muuttuminen niin rännänsekaiseksi, että se alkoi tarttua kameraan.

Viime viikolla seurasin pienoinen hymynkare suupielissä eri medioita. Etelä-Suomessa satoi lunta. Siitä riitti juttua kahdeksi päiväksi valtakunnan ykkösuutisten joukkoon. Olisikohan moisesta luonnonilmiöstä tällä edes tynkää kahvipöytäkeskusteluihin.

Lopuksi vielä sunnuntaina otettu panoraamakuva keskustaan päin Kemijoen yli

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s