Jussivaroittimen käyttö laajenee


Eilisessä postauksessa kirjoitin ja tarkoitin, että joskus tuntuu, että on samantekevää istunko kotisohvalla vai liikunko lintujen perässä.

Vuodenvaihteen postauksessa ihmettelin silloin paikalla olleen mustavariksen kuvausmahdollisuuksia. En silloin lintua tavoittanut kuvattavaksi, mutta vähän ennen ja vähän jälkeen paikallaoloani joku oli linnun nähnyt. Muutamat linnut ovat tänä syksynä oppineet samoille tavoille.

Olen jonkun kerran käynyt Rautiosaaressa ajelemassa ja etsimässä siellä ollutta turturikyyhkyä. Paikan tiesin tarkkaan, mutta en saanut lintua silmiini. Junekset sen olivat tänäänkin löytäneet, minä en. Ajelin sitten Tavivaaraan, jossa Kreivin Ismo tuli juttelemaan, että Peunan Antti ja hän olivat nähneet vähää aikaisemmin uuden rengastamattoman harmaapäätikan paikalla. Istuin odottelemassa lintua toista tuntia näkemättä siitä vilaustakaan.

Ei maailma aivan synkkä ole. Pysäytin auton Jarkonojan rummun kohdalla ja sieltä löytyi koskikara. Tätä kirjoitettaessa se on Tiiran havaintojen mukaan talven ensimmäinen kara Rovaniemellä. Lapin alueella pesii jonkin verran koskikaroja, jotka muuttavat täältä talvehtimaan kaakkoon. Osa jää todennäköisesti jonnekin Kaakkois-Suomen alueelle ja mahdollisesti Keski-Suomeen. Täkäläiset talvehtivat koskikarat tulevat Norjasta. Mielenkiintoista paikanvaihtoa. Koskikara, norjaksi fossekall (koskimies tai -ukko) on muuten Norjan kansallislintu.

Jatkoin matkaa vielä Oukun ruokinnoille. Antti oli taas kulkenut edelläni ja nähnyt töyhtötiaisia. Minä kuulin niiden äänen, jonka pystyn 90%:n varmuudella tunnistamaan äänivammastani huolimatta, mutta ne eivät tulleet näkyville. En siis saanut niistä lokapinnaa vieläkään. Täällä harvinainen lintu on Keski-Suomessa yleinen. Viheliäisiä, hipiäisen kaltaisia piilottelijoita. Näin niitä useinkin vilahtelevan kuusten oksien väleissä ehtimättä kertaakaan saada niitä kuvatuksi. Hippiäsiä on mökin ympärillä paljon ja yritin niitä kymmeniä kertoja houkutella ääniatrapin avulla kuvattavaksi, mutta sain vain pari julkaisukelvotonta kuvaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s