Laiskottelua


Olen ulkoiluttanut kameroitani lähes päivittäin keväästä asti. Maanantaiaamuna tuli olo, että kai elämässä muutakin on. Ei vain huvittanut lähteä havistelemaan. Kolme päivää olen nyt puuhaillut kaikkea muuta. Osa ajasta on mennyt kesän kuvien harventamiseen, lukemiseen ja ihan vain laiskotteluun. Pikkubreikki oli ihan paikallaan. Nyt ainakin on mieli siinä asennossa, että huomenna voisi taas lähteä kuvajahtiin.

Maanantai-iltana olin kirjastolla paikallisen tähtitieellisen yhdistyksen revontuli-illassa. Suurin osa ajasta käytettiin kuvausasioissa, josta tuli paljonkin lisätietoa. Tänään kävin Pilkkeessä Metsähallituksen ylitarkastajan Tuomo Ollilan petolintuillassa, jossa Tuomo kertoi maa- ja merikotkien sekä muutto- ja tunturihaukkojen pesinnästä Suomessa, mutta ennenkaikkea Lapissa. Paljon tuttua asiaa, mutta jotain ihan uuttakin tai jo unohtunutta.

Olen joskus vuosia sitten ostanut Adoben Photshop CS4-kuvankäsittelyohjelman. Adobe on lopettanut ko. version päivitykset jo ajat sitten. Ostin aikoinaan läppärin, jolle asensin alkuperäisen version, johon ei enää asennusvaiheessa saanut päivityksiä eikä läppärillä ollut versio tukenut enää kameroitteni raakakuvia. Adobe ilmoitti myös, että päivitys CS4:stä uusimpaan CS6-versioon lopetetaan kuluvan vuoden lopussa. Sain palautusta eräästä vahingossa kahteen kertaan maksetusta laskusta ja käytin sen rahan Fotarin päivittämiseen. Yhtäältä ymmärrän kaupallisen yrityksen haluttomuuden ylläpitää vanhoja versioita, toisaalta taas en. Minulle olisi riittänyt pelkkä kamerapäivitys. Ei päivitys nyt aivan maltaita maksanut, mutta olisin vallan mainiosti tullut toimeen vanhallakin versiolla, jos sitä vain olisin pystynyt läppärillä käyttämään. Yli neljännes tästäkin vuodesta kului mökillä, Norjassa ja tuntureilla kannettavan varassa. Ohjelma maksoi aikoinaan tonnin verran ja tuntui hullulta jättää se toisella myllyllä aivan virattomaksi. Eilinen päivä sitten hurahti uuden ohjelman kanssa sinuiksi pääsemisen kanssa. Puuhaa siinäkin riittä vielä pitkäksi ajaksi.

Melkein totuus on, että minun ollessa kotisohvalla, kaverit tekevät hienoja havaintoja harvinaisemmista lajeista. Alkuviikon aikana on liikkumisalueellani löytynyt mm turturikyyhky, pyrstötiaisia, harmaapäätikka ja ties mitä. Huomisesta alkaen yritän ottaa muita kiinni. Lokakuun pinnakisassa minulla on jo uusi ennätys 53 lajia. Ei sovi hirveästi kartuttaa. Ensi vuonna voisi olla taas mahdollisuus uuteen ennätykseen ja intoa sen hakemiseen.

Mukana taas kaksi sunnuntaina otettua kuvaa, jotka löytyvät jo kuvasivuiltani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s