Ruskaa ja swingiä pyhällä


Ehdin pestä pyykit kotona Rovaniemellä ennenkuin matka jatkui Pyhälle. Ensimmäiselsi oli tarkoitus mennä Aittakuruun päivällä kuuntelemaan musiikkia, mutta matkalla kuulimme, että konsertti oli jo lakanneen sateen takia siirretty sisätiloihin. Eipä hätää. meillä oli konserttiin tarkoitetut eväät mukana ja jäimme tulille nauttimaan niitä.

Illaksi laittauduimme hotellille kuuntelemaan ennakko-odotusten mukaan Antti Sarpilaa ja Pentti Lasasta. Krissen kanssa oltiin paikalla vähän ennen sessioiden alkua. Jokainen kai on tottunut, että ensimmäisenä esiintyvät ovat vähän niinkuin lämppäreitä.  Kannatti olla ajoissa. Ensimmäisenä oli 21-vuotias Olli Soikkeli kitaroineen. En ollut miehestä koskaan kuullutkaan. Ensi tahdeista pystyi tunnistamaan Django Reinhardin perinnön. Olipa esitys, jollaista en muista livenä akustisella kitaralla kuulleeni. Nimeä klikkaamalla löytyy Ollin kotisvu ja YouTubesta löytyy lisää huonolaatuisia videoita. En saanut hyvää kuvaa, mutta Olli on tässä kuvassa vasemmalla. Kaverista kuullaan varmasti myöhemmin.

Seuraavana lavalla oli Rovaniemeltä Juha Söder tyttärensä Ingan kanssa. Olin vielä jotenkin Soikkelin lumoissa ja esitys ei aluksi oikein tuntunut miltään. Inga oli solistina pari vuotta sitten pressan linnan uudenvuoden vastaanotolla. Hän on upea laulaja. Olen jokin vuosi sitten kuullut edesmenneessä Tupsussa häneltä upean ja mieleenpainuvan tulkinnan Summertimestä.

Vanhemmat herrat Sarpila ja Lasanen soittivat mallikkaan setin, mutta siitä jäi jotenkin rutiinihomman maku. Aahoa ei enää jaksettu jäädä kuunnella alkua pidemmälle.

Ruska, PyhäSunnuntaina kämpän siivouksen jälkeen oli vielä aikaa käydä Isokurussa. Toinen kerta tänä kesänä ja ties monesko kerta kaikkiaan. Parhaat ruskavärit olivat kurun reunalla. Kurun pohjalla oli väkeä enemmän kuin olen siellä koskaan tavannut. Melkein jatkuvat jonot mennen tullen. Lapin Ruska vetää väkeä, vaikkei se hyvä olisikaan. Pyhällä ainakin diskot taitavat pyöriä tyhjinä. Porukka oli eläkeikäsitä.

Menomatkalla huomattin kaksi punarintaa. Paluumatkalla luolantyngän vierestä huomattiin virtavästäräkki. Se oli joko kuluvan kesän poikanen tai naaras. Pysyi niin vähän aikaa tarkkailtavana ennenkuin hävivi näkyvistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s