Syksy lähestyy


Eiliset  savustetut muikut olivat todella maukkaita.

Tänään on ollut pilvinen, tuulinen ja kolea päivä. Heräsin aamulla kuuden jälkeen ja kävin vähän kävelemässä ympäristössä. Pitkät kalsarit eivät olisi olleet yhtään liikaa silloin.

Olen ollut Pataniemessä reilut kolme kuukautta lukuunottamatta heinäkuussa Krissen kanssa vietettyä hienoa kolmeviikoista Tromssassa, Kilpisellä, Ylläksellä ja Pyhällä. Kesä on mennyt rentoutuessa (=laiskotellessa). Joitan hommia olen täällä tehnyt, mutta enimmäkseen istunut kuistilla ja laiturilla, ulkoiluttanut kameroita, lukenut ja suunnitellut kaikkea mitä ensi kesänä täällä pitää tehdä. Omistan tämän paikan yhdessä veljeni, Martin, kanssa. Hän tulee tänne isän synntäreiden takia viikon kuluttua ja silloin meidän pitää puhua mitä täällä tehdään. Olen jo mielessäni pilkottanut täältä kaadettavat puut. Kuvassa autoni takaa pilkottavan varaston takana on parin, kolmen aarin alue, joka on kasvanut puuta kenenkään siellä käymättä ainakaann 30 vuoteen. Se voisi olla meidän ”luonnonsuojelualueemme”. Paljon on kuitenkin raivattavaa. Kuvassa näkyy myös yksi ensi kesän välttämätön työ. Eniten auringolle alttiina ollut seinä vaatii jo valttausta ja koko talo samantien.

Viikon päästä keskiviikkona alkaa paluu Rovaniemelle. Nyt alkaa pikkuhiljaa mökin varustaminen talvea varten. Mukava palata Rovaniemelle omaan kotiin, mutta voisinhan täälläkin olla. Jaanan pitää kuitenkin olla ensi torstaina töissä eikä ole mitään järkeä toisen maksaa 90 euroa bussimatkasta ja toisen tulla hetken päästä omalla autolla perässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s