Herkkuja odotellessa


Nyt taidan lopettaa tykkänään metsissä kiertelyn. Kävin päivällä paarustelemassa taas jonkun tunnin ja saman ajan jouduin takaisin tultuani käyttämään hirvikärpästän etsimsessä tukasta, parrasta ja vaatteiden saumoista.

Hämmästelen edelleen G11:n makro-ominaisuuksia. Oheisen kuvan nokkosperhosesta otin tänään. Kuvaa olen cropannut noin 10 prosenttiin alkuperäisestä eikä sen terävyydessä harrastajavälinen ole moitteen sijaa.. Mitään muita kuvankäsittelyn toimia sille ei ole tehty. Terävöitys ym toimet tietysti parantavat vielä tilannetta.

Kävin ostamassa paikalliselta kalastajalta kilon tänä aamuna verkosta nostettuja suuria ja maukkaita Pyhäjärven muikkuja. Nyt ovat savustuspöntössä ja aivan hetken kuluttua voin käydä ne sieltä hakemassa. Muikuissa oli jo jonkin verran mätiä, jonka otin talteen ja ripsautin himpun suolaa joukkoon. Ei sitä ollut kilossa kuin ruokalusikallissen verran, mutta illalla saan herkkuleivän siitä.

Istuin rantakivillä muikkuja puhkoessani. Paikalle ui alle 5 metrin päähän 4 kuikkaa, jotka eivät huomanneet minua enkä minä niitä ennekuin joku niistä päästi hiljaisen niiskahdusta muistuttavan äänen jollaista en ole koskaan ennen kuullut ja parvi sukelsi heti sen jälkeen ja nousi pintaan kauempana selällä. Kamerasta ei nyt olisi ollut mitään hyötyä. En olisi siihen koskenut muikunsuomuisilla käsillä.

Nyt on aika hakea muikut savustuspöntöstä ja alkaa herkuttelemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s