”Uusi” vuodenaika


En pysty muistamaan koska olen ollut Saarijärvellä kesäkuun alussa. Siitä on kulunut ehkä 20-30 vuotta. Jos kesälomakuukausi on ollut kesäkuu, tänne on tultu vasta aivan loppukuusta. VoikukatVaikka ilmat ovat olleet (kai) poikkeuksellisen viileät, on kesä kuitenkin Lappiin verrattuna huikeasti paljon pitemmällä. Kävin, niinkuin edellisessä postauksessa kerroin, eilen päiväseltään Kouvolassa. Siellä kukkivat syreenit ja tienvarret ovat monenkirjavina erilaisista kukista. Täälläkin on jo monenmoisia kukkia, muitakin kuin voikukkia. Kuva on otettu tänä aamuna mökkitien varressa olevalta peltotilkulta. Koivunlehti alkaa olemaan parhaimmillaan vastan tekoon. Huomenna kietaisin sen saunan lämmitessä.

Keskiviikoaamuna sain taas uuden elämyksen. Olen monena kesänä nähnyt samalla alueella noin kilometrin päässä mökistä palokärkiä. Kävin kävelemässä siellä ja jo kauas kuulin rummutuksen ääniä. Paikalla näin kaksi lintua. Lisäksi kuului jatkuvaa ääntelyä, jota en tunnistanut, mutta uskoin sen liittyvän tikkoihin.palokärki Pesä oli yhtä helppo löytää kuin käpytikankin kolo poikasten jatkuvan ääntelyn takia. Käpytikan poikasten kerjuuääni kuluu 20-30 metrin päähän, mutta tämän kokemuksen mukaan palokärjen poikasten ääni kantaa 200-300 metriä. Äänistä päätellen kolossa oli vain yksi poikanen. En jäänyt siihen sen enempää lintuja häiritsemään. Pesäkolo on 8-9 metrin päässä nelostieltä Häkkilän kylän kautta Saarijärvi-Viitasaari-tielle vievästä tiestä. Ruuhkaksi asti siinä ei autoja kulje. Arvelin kuitenkin lintujen tottuneen autoihin ja ajoin iltapäivällä oman autoni hyvään paikkaan. Eikä aikakaan kun kuvan poikanen tuli tutkimaan ympäröivää maailmaa. Poikanen näyttää valmiilta lähtemään pesästä. Tämä päivä minulla on mennyt kaikenlaisessa mökkipuuhastelussa, mutta aamulla ajattelin taas peruuttaa auton samaan paikkaan vähäksi aikaa ollakseni kuitenkin häiritsemättä lintuja. Toivottavasti poikanen on vielä pesässä ja saan kuvattua ruokinnan. Eikä minulla ole kunnon kuvia aikuisista linnuistakaan.

Täällä on nyt samanlainen tunnelma kuin ylhäällä olevassa otsikkokuvassa. Aurinko vain paistaa nyt 90 astetta enemmän oikealta. Kyllä laiturilla istuminen voittaa futiksen EM-kisat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s