Mukavia elämyksiä


Tänään on ollut tähän asti lämpimin mökkipäivä. Lämmintä oli viitisentoista astetta ja Pyhäjärvi suurimman osan päivästä peilityyni.  Aurinko paistoi välilla synkkienkin pilvien välistä.

Heräsin aamulla vähän ennen puolta seitsämää. Pakollisten manoovereiden jälkeen menin istumaan laiturille. Noin kilometrin päässä idässä saaren rannassa uiskenteli 19 joutsenen parvi. Olisivatko pesimättömiä lintuja. Kun käänsin kiikaria hieman selälle päin, löysin vielä viiden kuikan pikkuparven.

Aamupäivällä olin saunan rannassa huoltamassa vesipumppua. Rantaa pitkin kymmenen metrin korkeudella lensi kurki. Etäisyyttä lintuun, joka ei todennäköisesti nähnyt minua, oli tuskin 20 metriä.  En koskaan ole nähnyt kurkea niin läheltä, ehkä en aivan heti näekkään.

Iltapäivällä istuin taas laiturilla, kun alle sadan metrin päähän tuli tukkakoskelonaaras. Se alkoi saalistamaan aivan rantavedessä 15-20 senttimetrin syvyydessä. Olen sitä touhua nähnyt aikaisemminkin, kun linnulla on poikaset, mutta nyt oli vain aikuinen lintu. Melkoista siipien läpsätystä ja veden pärskettä. Yritin olla makuullani laiturilla, että edes jollain lailla naamioituisin ja odotin, että se olisi tullut kuvausetäisyydelle. Lintu kuitenkin pyöri koko ajan samalla paikalla ja kävi välillä rantakivellä huoltamassa sulkiaan ja höyheniään. Viimeisellä yrityksellä, jonka näin, paikalle sattui tiira. Koskelo ilmeisesti ajoi edellään kalaparvea. Tiira käytti tilanteen hyväkseen ja kävi nappaamassa alle metrin päästä koskelon nokan edestä hopeakylkisen saaliin nokkaansa.

kalatiira
kalatiira

Tiirat ovat eräitä lempilintujani. Niiden muoto ja liikkuminen ovat silmiä hiveleviä. Lauantaina kuvasin tiirojen saalistusta. Sain kolme sarjaa juuri ennen syöksyä veteen. Tiiroja oli paikalla viitisen kappaletta. En tiedä osuivatko kaikki sarjani samaan lintuun. Kaikissa niissä on kuitenkin näkyvissä oheisen kuvan oikean jalan asento lähellä nokkaa. Mikähän olisi selitys sille.

Huomenna menen iltapäivällä isäni luoksi ja jään sine yöksi. Aamulla varhain lähdetään ajamaan Kouvolaan, josta vanha Jalkanen on syntyisin. Sinne on haudattu häneen vanhempansa ja kolme vanhempaa veljeään. Isän synnyinkoti on vielä olemassa. Yritän järjestää, että omistajat ovat paikalla ja isä pääsisi käymään talossa. Torstai-iltana tai perjantaina taas pitäisi olla mökillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s