5-2


Suomi-Sveitsi on pelattu ja suomi voitti yllä kerrotuin luvuin.

Jatketaan nyt Viron reissu loppuun.

KäenpiikaOppaan kanssa tosiaan kierrettin Matsalun ja Haapsalun alueen lintupaikkoja. Valkoselkätikan lisäksi kohteina olivat mm kangaskiuru, viiksitimali, pussitiainen, pähkinänänakkeli (jonka ääntä moni pääsi kuulemaan, mutta tietääkseni kukaan ei sitä nähnyt), joita ei löydetty tietopaikoista huolimatta. Tammitikkaa käytiin tavoittelemassa pienen kerrostaloalueen laitamilla olevasta tammimetsiköstä. Emme sitä sieltä löytäneet. Viitatiainen kuitenkin tuli paikalle. Olen tiennyt käenpiian äänen ja kuullut sen lukemattomia kertoja, mutta en ole sitä koskaan nähnyt. Sieltä tammimetsiköstä sitä etsittiin äänen perusteella pitkään ja hartaasti ja Krisse sen viimein löysi näkyvältä paikalta. Sillä on monien lintujen tavoin loistava naamioväri. Nyt se oli kuitenkin puun oksalla taivasta vasten helposti havaittavissa kunhan sen löysi. Kuvasivuillani on kuva puukiipijästä, joka on hankala erottaa männyn rungosta ilman pientä lumiläikkää, jonka edessä se osin on. Tästäkään kuvasta ei ole muistokuvaa enempää käyttöä.

Viimeisenä kohteena meillä oli Haapsalun lahti. Olin ostanut matkaa varten uuden tarvikeakun kameraani varten. Akku loppui juuri ennen lahdelle pääsyä eikä vara-akku suostunut toimimaan kameran kanssa. Siellä olisi ollut silkki- ja mustakurkku-uikkuja kuvattaviksi melkein käsivarren ulottuvilla. Harmi.

Kyselin paluumatkalta kuljettajaltamme Markulta onko hän koskaan ennen ollut kuljettamassa porukkaa, joka muutaman kilometrin välein huutaa yhteen ääneen stop, stop, pysäytä. Ei kertonut olleensa, mutta hyvin hän pysäytyspyyntöjämme noduatti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s