Krissen tylsä päivä


En ole ennen kirjoittanut muiden kokemuksista, mutta nyt aion tehdä poikkeuksen. Krisse on tarkastanut tekstin ennen julkaisemista.

Aamulla vaihdettiin tekstareita ja hän narisi, että hänen lintumaailmassaan ei tapahdu  mitään ja Rovaniemellä on niin mielenkiintoista, on pöllöt ja muuttolinnut ja kaikkea. Ei mennyt kuin vartti ja sain tekstarin, että ruokinnalla on kottarainen. En heti uskonut, mutta rouvalla oli kuvat todistaa. Oli pakko hyväksyä LLY:n eka kottaraishavainto hänelle. Lintu taisi olla Norjan tuomisia.

Krisse kertoi sitten vaihtavansa valtakuntaa vähän moottorin, mutta pääosin suksien avulla. Kertoi lähtevänsä katsomaan olisivatko tunturihaukat tulleet tutulle pesimäpaikalleen. Nyt sen vielä voisi tehdä häiritsemättä pesintää. Hiihtomatkan jälkeen kurun perältä nousi yksi tunturihaukka. Suku ainakin oli paikalla. Tavan mukaan haukka huomasi hiihtäjän ennen kuin toisinpäin, eikä kameraa ehtinyt kaivaa repusta. Krisse naamioitui kallion koloon ja kauanko lie odottanut, mutta rusticoluksesta ei näkynyt merkkiäkään.

IlvesRouva huomasi sitten kurun rinteessä ylös vievät jäljet. Ahma vai ilves? Oli vaikea hahmottaa jälkiä jyrkässä rinteessä tassujen lipsumisen takia. Mutta ei kun perään. Uskokaa huviksenne, että Krisse on peto toteuttamaan päätöksensä, vahvajalkainen porskuttaja, joka kävelee tunturissa minulta jalat alta koska vain. Katajista ja tunturikoivuista itseään ylös repien paksussa hangessa ja suksia edellä nakellen hän pääsi kurusta tunturipaljakalle.

Eikös vain ensimmäisenä osu silmiin kettu. Mutta… eihän se noin liiku. Kiikari repusta ja tilannetarkistus. Kamera edelleen repussa Krissen piti todeta, että ilves olisi ollut kohtuullisessa kuvausetäisyydellä. Muistokuva siitä kuitenkin tallentui jahka kamera löytyi repun pohjalta. Kaukaa otettu kuva ohessa.

tunturihaukkaHeti perään alkoi kuulua kiikitystä. Tunturihaukka palasi ja sekin kuvausetäisyyden rajoilla, mutta kuvituksena kuitenkin yksi otos. Kiikitys lisääntyi ja tuntui tuplaantuvan. Aikansa pöllön lailla päätään pyöriteltyään Krisse löysi syyn. Kurun vastapäisen tunturin laella kierteli kaksi maakotkaa, joita kohti hyökkäili kaksi tunturihaukkaa. Kaukana olivat, mutta kuvata piti. Yhtään käyttökelpoista kuvaa ei tullut. Varsinkaan ei yhtään edes jonkinlaista, jossa molemmat parit olisivat olleet samassa kuvassa.

Niinpä. Krissellä tyhjänpäivänen lintupäivä ja  minä täällä viettämässä mielenkiintoista lintupäivää kaiken muuttopaljouden keskellä (ei yhtään uutta lajia pariin viikkoon) ja tuijottamassa iänikuisen kuusen latvassa tuntitolkulla päätään pyörittelevää tunturipöllöä.

Tämän jutun kuvat ©krissej

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s