Espen


Tänään lähdettiin Antin kanssa taas pöllöjahtiin. Antti ei ole nähnyt aikaisemmin lapinpöllöä elävänä. Eilisen auton yliajaman hän näki, mutta halusi nähdä elävänkin.

Sinetän tien varressa nähtiin kaksi autoa, joiden perusteella osattiin lähteä etsimään pöllöä oikeasta paikasta. Käveltiin moottorikelkkauraa Ounasjoen rantaan päin kunnes nähtiin kuvaajat noin 100 metrin päässä. Aamupäivällä oli vielä sen verran hankikantoa, että Antti pysyi sen päällä enimmillä askelillaan ja pääsi oikaisemaan, mutta minua hanki upotti. Piti kiertää röyhkeästi talon pihan kautta. Onneksi isäntä oli pihassa ja lupasi auliisti käyttää reittiä.

Pihakujalla tuli vastaa jo kolmena päivänä tapaamani ranskalais-italialainen parivaljakko suomalaisen oppaansa kanssa. Törmäsin kolmikkoon vielä iltapäivällä Niskanperälläkin. En tiedä kauanko porukka on ollut täällä ja missä majoittuvat ja ruokailevat, mutta muutaman euron Rovaniemen matkailulle lie jättäneet.

Tien varteen jäljelle jäänyt auto oli norjalaisessa rekisterissä. Arvasin heti kenestä on kyse. Olin Krisseltä jo kuullut, joka sekin oli kuullut viikolla Tromssan lintuyhdistyksen illassa tromssalaisen kuvaajan Espen Bergersenin olleen Varangin ja Båtsfjordin alueella etsimässä tunturipöllöä kuvattavakseen. Espen oli kuullut meidän pöllöistämme ja oli sompailemassa Rovaniemelle. Meni hevosmiesten tietotoimiston juttuja mukaillen, mutta piti paikkansa.

LapinpöllöMenin juttelemaan paikalle jääneen nuoren miehen kanssa ja kysyin suoraan onko hän Espen. Kuvitelkaa miehen ilme. Hän on 700 kilometrin päässä kotoaan vieraassa maassa ja joku uppo-outo tulee kysymään oletko se sinä. Kun asia selvisi kuinka tiesin hänen täällä olostaan, meillä riitti juttua sen vähän toista tuntia mikä Antin kanssa paikalla oltiin. Pöllö jökötti samoilla sijoillaan 25 metrin päässä. Olen talven mittaan yrittänyt opiskella norjaa, nutta nyt uskalsin aloittaa keskustelun vain englanniksi. Miksi? Espen kertoi tosiaan olleensa Båtsfjordissa ja Varangilla ja vierailleensa Hornöylla. Minä olen jo kauan seurannut Espenin sivuja, niin blogia kuin kuviakin. Hänen sivustoiltaan sain ajatuksen viikkokuvasta Facebookissa.

Juttukuvaksi laitan näin pääsiäisen alla melkein ristillä olevan lapinpöllön, jonka kuvasin Espenin kanssa turistellessa. Vierailkaa Espenin sivuilla: http://www.naturgalleriet.no. Veikko yritti neuvoa, kuinka linkin saisi suoraan jonkin hakusanan alle, mutta en näköjään saa sitä sinne.

Tänään on käynyt tätä blogisivua lukemassa neljästuhannes vierailija. Nöyrin kiitokseni kaikille lukijoille mielenkiinnosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s