Jussivaroitin petti, kameratutka ei


Muutama juttu alaspäin kerroin Rovaniemellä talvehtineen mustavariksen tavoittamisesta. En ole nähnyt siitä vilaustakaan sitten tammikuun ensimmäisen päivän.

naakatLontostelin aamupäivällä ja alkuiltapäivänä 3,5 tuntia kameraa ulkoiluttamassa. Muutaman naakkakuvan otin, mutta en sitten muuta. Kävin torin tietämillä katsomassa näkyisikö mustavarista. Paikalla oli vain pari varpusta ja yletön määrä autoja ja ihmisiä.  Torilla oli markkinat, joita kävin myös katselemassa. Enemmän nautin aurinkoisesta, tyynestä ja nolla-asteisesta kevätpäivästä kuin kuvausinnon tyydyttämisestä.

Myöhemmin katselin koti-ikunasta upeaa päivää enkä malttanut pysyä neljän seinän sisällä vaan lähdin vielä katsomaan olisiko Jätkänkynttilän sulaan tullut jotain. Eipä ollut. Kotiinpäin kävellessä vastarannan puoleiseen sulan reunaan laskeutui kolme varista. Linnuista yksi oli se mustavaris tai lajitoverinsa. Se oli riittävän lähellä kiikarilla varmasti tunnistettavaksi, mutta äärettömän kaukana kuvattavksi. Se viipyi paikalla vain minuutin, puolitoista ja lensi sitten Katajarannalle päin ja jätti varikset taaperoimaan jäälle.

Olen monena päivänä nähnyt varisten napsivan jotain sulan reunalta tai sen läheisyydestä. Liekö koskikorentoja alkanut nousemaan jäälle. Ainakaan rannan lumilla niitä en vielä ole nähnyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s