Ei pöllömpää


Huomenna on Sitikalle varattu aika korjaamolle. Ennusteen mukaan reparoinnissa vierähtää viikko. Nyt on ollut olo kuin kynsille lyötynä kaiken pöllöpaljouden keskellä ilman omaa ajopeliä. Onneksi Taina ja Jukka ovat tulleet avuksi. Siitä suurkiitos heille. Vihreänä kateudesta katselen naamakirjasta kavereiden upeita kuvia Niskanperän tunturipöllöstä. Toki itsekkin pääsin sitä lauantaina kuvaamaan. Linkin päässä kuvasivuilla on jo yksi kuva ja Facebookissa sama kuva omana viikon kuvana ja LLY:lle annoin myös luvan käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa.

LapinpöllöEilen ajeltiin Tainan ja Jukan kanssa Lohinivaan lapinpöllöjen perään. Valitettavasti lähdettiin tunti, pari liian myöhään ja valittiin väärä reitti. Ajoimme Ounasjoen itäpuolen tietä ilman merkkiäkään pöllöistä. Pari kilometriä ennen Lohinivaa löydettiin sähkölangalta ensimmäinen lapinpöllö. Kello oli jo yli kuusi ja valoa niin vähän, että valo ei enää riittänyt kuvaamiseen nykyisellä kalustollani. Piti vääntää turboruuvia (Veikolta opittu termi) ISO 640:een saadakseni edes jonkinlaisia tärähtämättömiä kuvia linnusta. Nykyinen runkoni, niin hyvä kuin se muutoin onkin, ei sitä siedä. Kuvista tuli niin kohinaisia, että niillä on enää muistokuvien arvo. Laitan kuitenkin näytteeksi yhden kuvan, josta Lightroomkaan, jolla on loistavat kohinanpoisto-ominaisuudet, ei saanut tämän kummoisempaa. Mitään muuta käyttöä kuvalla ei ole.

Löysimme lapinpöllöjä 5 tai 6 (vähän vaikea sanoa aivan varmasti lentelevistä linnuista) parin kilometrin matkalta ennen Lohinivan risteyksiä. Tapasimme paikalla Markun ja Teuvon, jotka olivat rengastamassa pöllöjä. Herrat kertoivat nähneensä länsipuolen tietä ajettuaan ennen ”meidän” lintuamme 7 lapinpöllöä. Siitä väärä reitinvalinta. Alueella lienee poikkeuksellisen paljon myyriä mikä saa linnut kokoontumaan suht pienelle alueelle. Markku oli saanut viime viikolla rengastettua samalla alueella myös yhden viirupöllön.

Olen lopen kyllästynyt Sony Alfa 700 kohinaominaisuuksiin. Runko on sitä lukuunottamatta hyvä. Taidan lähiaikoina marssia Sony-kauppaan. Olen koko digijärkkäriajan kuvannut parilla Sonyn rungolla ja oheislaitteet ovat sen myötä. Valinta johui alunperin Sonyn tavasta sijoittaa kuvanvakain runkoon. Ei kannata enää vaihtaa merkkiä jo senkin takia että parin lukemani testin mukaan uudet Sony 65 ja 77  päihittävät Canonin ja Nikonin vastaavat mallit. Mutta niiltäkin on uutta tulossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s