Hakit yllätti


Krisse ajoi yötä myöten Rovaniemelle ja lähdimme aamupäivällä käymään läpi muutamia lintupaikkoja.

Mustavarisjahti ei onnistumut tänäänkään. Vesa kertoi käyneensä päivittäin torilla katsomassa, mutta ei ollut hänkään sitä nähnyt. On tainnut karistaa Rovaniemen lumet kynsistään tai sitten pakkanen on koitunut kohtalokseen.

Torin jälkeen ajettin Oukun latujen parkkipaikalle ja katsomaan sen vieressä olevan ruokinnan lintuja. Emme tiedä kuka ruokintaa pitää yllä. Paikka on hyvin huollettu. Rauhattomasta paikasta huolimatta siellä käy paljon monien eri lajien lintuja. Meillä oli toiveissa saada kuvia töyhtötiaisesta, jonka tiesimme paikalla käyvän. Se kävikin paikalla useasti, mutta minä en saanut yhtään kuvaa ja Krisse muutaman käyttökelvottoman kuvan.

Pähkinähakki, Nicifraca caryocatactes, Nötkråka, Spotted Nutcracker, Tannenhäher

Paikalla oli heti tultuamme yksi pähkinähakki mutustelemassa maassa olevia siemeniä. Seistä törötimme pyörätiellä vajaan tunnin. Hetken päästä ruokinnalle tuli toinenkin hakki. Ne lentelivät viereisiin puihin ja palasivat sitten hakemaan lisää einestä. Hetken päästä paikalle tuli kolmaskin ja lopulta hakkeja pyöri lähipuissa neljä.

Seuraava menee vähän arvailun puolelle. Kuvassa oleva hakin siiven peitinhöyhenet ovat kärjistään valkoiset. Olen toissa kesänä kuvannut hakkiemoa ruokkimassa poikasiaan. Poikasten väritys oli tämän yksilön kaltaiset, mutta emolla ei ollut samanlaisia valkoisia höyhenten kärkiä. Voisiko tämä lintu olla viime kesänä Oukulla syntynyt lintu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s