Jussivaroitin?


Torilla viihtyvän mustavariksen jahti kuvattavaksi taitaa olla ikuisuusprojekti. Olen nähnyt linnun viimeksi uudenvuodenpäivänä. Silloin oli pilvinen ja pimeä päivä. Kuvasin varista paljonkin, mutta valotusajat jäivät niin hitaiksi, ettei kunnon kuvia tullut. Olen käynyt torilla lähes jokaisena viikonloppuna molempina päivinä. Nyt on ollut töistä pari vapaapäivää ja olen seisokennellut torilla melkoisen tovin odottaen, että kuvattavaa tulisi. Ei vain tapahdu mitään. Eilen paikalla oli puluja sekä muutama varis ja harakka. Tänään männikössä pyörähti yksinäinen harakka näyttäytymässä ja yksi varis suoritti tyylikkään ylilennon.

Varis, Corvus corone cornix, Kråka, Hooded crow

Mielensyrjään on hiipinyt ajatus, että mustavariksella on jonkinlainen jussivaroitin tai -tutka, joka saa sen häipymään teille tietymättömille, kun lompsin paikalle. Kun Vesa tai joku muu pyörähtää paikalla, Tiiraan ilmaantuu havainto veijarista.

Onkohan Piekkarissa avajaiset lähellä. Siivousporukoita pyöri paikalla useampiakin ja muutenkin koko parkkipaikka oli täynnä autoja. Siitä saattoi johtua tämänpäiväinen lintujen vähyys paikalla.

Tavan mukaan yksi kuva juttuun. Eilen kuvasin varsin yhteistyöhön halukasta varista.

Olen ajatellut kuvasivuilleni erästä muutosta. Sen jälkeen, kun lisäsin kuvateksteihin englantilaiset nimet, ovat jenkit nousseet ylivoimaisesti suurimmaksi ryhmäksi sivustolla. Kaikkiaan sivulla kävijöitä on ollut noin 15.000 eri osoitteesta ja hakuja on tehty vajaat 160.000.  Sivuilla näkyy jonkun verran saksalaisia kävijöitä. Ajattelin katsoa kuinka kävijämääriin vaikuttaa, jos alan laittaa lintujen nimet myös saksaksi. Norjalaisia kävijöitä on jenkkien ja suomalaisten jälkee kolmanneksi eniten.  Senkin kielen voisi lisätä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s