Antti auttaa


Lipsahti pitkä väli sitten viime kirjoituksen.

Minulla on ollut ongelmia näytön kanssa. Värit ovat olleet sekaisin. Helpson on tehnyt yli 100 euron edestä hommia saadakseen kaiken pelaamaan ja värit kohdalleen. Jotain apua sieltä on löytynyt, mutta näyttö ei ole kelvannut minkäänlaiseen kuvien muokkaukseen. Yhtä vaikea on ollut WordPressin käyttö. Tämä sivu on sen alustalla. Kaikki asetukset olivat aivan poskellaan.

Esikoiseni Antti tuli perjantaina Edinburghista käymään Suomessa. Toissa iltana hän istui myllyni eteen ja askaroi pari tuntia sen kanssa ja nyt kaikki pelaa. Näyttö ei ole nytkään aivan kohdallaan ja se taitaa juoksuttaa minua lähiaikoina näyttökauppaan. Halpa kittinäyttö on tehtävänsä tehnyt. Antin ikäluokka on melkein syntynyt tietokone näpeissään. Uskon, että minulla kuusikymppiseksi on keskimääräistä paremmat tiedot näistä värkeistä, mutta en voinut kuin ihaillen katsoa Antin toimintaa koneella ja yrittää edes jollain tavalla pysyä jyvällä mitä oli tapahtumassa.

Nunnatasku, Oenanthe pleschanka, Nunnestenskvätta, Pied Wheater
Nunnatasku, Oenanthe pleschanka, Nunnestenskvätta, Pied Wheater

Rovaniemellä on ollut mielenkiintoinen lintumarraskuu. Viikon verran paikalla ollut nunnatasku on kirvoittanut mielenkiintoisen keskustelun LLY:n sähköpostilistalla. Avasin omaan sähköpostiini oman laatikon, johon olen tallentanut kaikki lähetetyt viestit ja käyn ne läpi joskus ajatuksen kanssa. Olen huono osallistumaan nopeasti käydyn keskustelun kaltaisiin meilien vaihtoon. Krissenkin kanssa olen ollut melkein kuunteluoppilaana hänen kertoessaan puhelimessa ja sähköposteissa omia mielipiteitään. Oheinen kuva on on otettu keskiviikoaamuna 16.11. ennen töihin menoa. Olen sitä muokannut (nyt, kun taas se jollain lailla onnistuu) sen verran, että olen poistanut siitä vähän aamuauringon antamaa oranssia.

Kävelymatkan päässä kotoa on näkynyt muitakin mielenkiintoisia lajeja. Isolokki ja mustavaris. Ovat vain olleet paikalla arkipäivinä enkä ole päässyt niitä katsomaan. Onneksi molemmat ovat jo vuodareina.

Portin Pirtillä

Marraskuun ensimmäisesessä viikonvaihteessa olimme perinteisesessä maastokauden päättäjäistilaisuudessa Sodankylässä Portin Pirtillä. Sodankyläläiset olivat järjestäneet Pekan ja Ossin sponsoiramana muikean viikonvaihteen. Paikalla oli tai kävi muistaakseni 16 yhdistyksen jäsentä. Kaltaiselleni noviisille ne pari päivää antoivat taas kerran paljon uutta tietoa. Juteltiin niitä näitä linnuista, pohditttiin montaakin tärkeää asiaa. Veikko kävi kertomassa MAALI-hankkesta. Katseltiin kuvia, saunottiin ja syötiin makoisaa porokeittoa.

Olen ollut mukana kolmessa neljästä järjestetystä tilaisuudesta. Jokaisessa tapaamisessa moni Tiirassa nimenä ollut harrastaja on saanut kasvot. Rovaniemi järjestää ensi vuonna kokoontumisen.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s