Laiturikuvausta


Kesäloman rippeet jäljellä. Viisi viikkoa on mennyt hurahtaen. Ensimmäisen viikon olin Rovaniemellä. mutta eka viikonvaihteessa kiekautin auton nokan pohjoiseen. Palasin Rovaniemelle seuraavana sunnuntaina Kilpiksen ja Pallaksen kautta ja kävin maanantaina vielä Pyhällä ja suuntasin sitten mökille Keski-Suomeen. Siellä sitten minun loppulomani vierähti.

mökkilaituri

Olen vuosien varrella ihmetellyt miksi laituri on mukamas hyvä piilokoju. Jos istun siinä ihmeemmin sähläämättä, linnut eivät pelkää sillä istuvaa ihmistä vaikken olekkaan millään lailla suojautunut tai piilotellut itseäni. Viime kesänä ottamani kuva kertoo paikan. Kuva on otettu keskipäivällä. Siihen aikaan ympärillä on hiljaista niinkuin kuvasta näkyy, kahvikuppi ja kirja paikalla. Tällä lomalla mökillä oli sen verran niitä mökkihommia, että istuskelu jäi aamuihin jai ltoihin. Hellejakson aikana suorassa auringonpaisteessa ei olis jaksanut ollakkaan. Parhaat ajat ovat varhainen aaumu ja ilta. Kuinkas muuten.

Kuvan iskoskeloperhe on kuvattu aamulla puolipilvisessä säässä. Tämä poikue todisti taas ainakin jollain lailla äskeisen väittämämi. Koskelot tulivat kuva oton jälkeen rantaan ja lähtivät uimaan sitä pitkin. Emo kiersi laiturin, jolla istuin ja ui ohitseni noin kahden metrin päästä. Poikaset oikaisivat laiturin alitse osa minun ja rannan välistä, osa suoraan takamukseni alta. Nämä blogin kuvat eivät välttämättä ole niitä jotka aikaa myöten päätyvät kuvasivuilleni. Kaikista n paljon kuvia ja olen nyt poiminut joitakin tätä blogia varten Muuan ilta laiturin viereen tuli toinen, ihan eri isokoskelopoikue. Se on kuvattu ilta-auringon valossa.

Isokoskelo, Mergus mergsanser, Storskrake, Common Merganser

Kuvissa näkyy hienosti valon merkitys kuvaan. Tässä oli nyt alkua lomablogille. Seuraavaksi laiturihavkisia ja -kuvia härkälinnuista ja kuikista.

Isokoskelo, Mergus merganser, Storskrake, Common Merganser

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s