Helpotus


Kroppa ei ole vielä päässyt lomavireeseen. Heräsin aamulla taas jo 5.30. En yleensäkään ole mikään aamuntorkku, mutta voisi lomalla kuitenkin vähän pitempään nukkua, jos ei mitään erikoista ole. Varjon puolella oleva lämpömittari näytti jo silloin 20 astetaa. Huh.

Viimeisin havainto poliisitalon naakkojen pesintäpuuhista on vappuaatolta, jolloin Krissen kanssa kuvasimme niitä viemässä risuja rakennustarpeiksi. Varangin reissun jälkeen en ole nähnyt lintujen livahtavan katon alle vaikka olen nähnyt naakkoja ja kuullut niitä  päivittäin tässä ympärillä. Olen pitänyt pesintää epäonnistuneena. Mielessä on käynyt epäilys, että virkavallan avustavat kiinteistönhoitajat ovat syyllistyneet kotirauhan rikkomiseen hävittämällä pesän hygienia- tai muista syistä. Näin kävi kahtena keväänä Maakuntakadulla erään kiinteistön vintille rakanteilla oleville naakkojen pesille. Ei hätää. Aamutupakalla ollessani kuulin taas kjaksutusta ja säntäsin toiselle puolella taloa ja nyt näin linnun pujahtavan pesälle. Ja muutaman minuutin  päästä uudelleen.En vain ole aikaisemmin sattunut oikeaan aikaan oikealle paikalle.

Kiertelin sunnuntaina vähän pitempään aluehallintokeskuksen puistossa. Löysin alueelta ja vielä tarkemmin sen läpi menevän tien ja Konttisen kentän välistä 10 asuttua räkättirastaan pesää. Kolmessa oli vielä haudonta meneillään ja seitsämään ruokittiin poikasia. Lisäksi samalla alueella oli 3 maastopoikuetta, joihin löysin 2-4 poikasta kuhunkin. Osa varmaan piilotteli pensaiden ja ruttojuurien alla. Yksi pesistä oli männyssä, yksi lehtikuusessa ja loput koivuissa. Tenniskentän vieressä pesä oli joka toisessa puussa. Lähentelee jo yhdyskuntapesintää. Puistossa lenteli kaksi vihervarpuspoikuetta. Peippo-, punakylki- ja västäräkkipariskunnat lentelivät ruokaa suussaan, mutta niiden pesiä en löytänyt. Lisäksi siellä pyöri yksinäinen harmaasieppo paikallisena.

Haapana, Anas penelope, Bläsand, Eurasian Wigeon

Tavislajien kuvaus jatkuu. Seuraava kuvauskohde on kirjosieppo, jonka koiraasta minulla ei ole kelvollisia kuvia. Tiedossani on kolme pesintää muutaman sadan metrin päässä kotoa, joten eiköhän se onnistu. Aurinkoisella ilmalla mustavalkoisen linnun kuvaaminen on kotrastierojen takia hankalaa. Lintu pitää vain saada kuvattua sopivassa varjossa. Kuvia kertyy nyt enemmän kuin ehdin niitä karsia saati sitten muokata kuvasivuille tai muutenkaan. Työkavereille esitin perjantaina  toivomukseni , että loman ensimmäisinä päivinä tulisi vettä sen verran rivakkaan, ettei tulisi mieleenkään lähteä ulos.. Saisin kuvat joltisellakin lailla ajantasalle. Muut lomalle jäävät eivät olleet aivan samaa mieltä kanssani.  Ovathan nämä lämpimät aurinkoiset päivät toki lomalaiselle mukavampia. Aikaa on sitten talvella värkkäillä kuvien kanssa. Kuvassa Kirkkolammella lauantaina aamupesulla ollut haapanakoiras.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s