Viheliäinen aurinko


Minun tietsikkani on makuuhuoneessa ikkunaa vasten. Tähän aikaan vuodesta sisään alkaa paistamaan aurinko puoli kuuden tietämissä ja piinaa jatkuu sen pitempään mitä lähempänä juhannusta ollaan. Aurinko painui vastapäisten talojen taakse juuri nyt eli kello yhdeksän. Vaikka ikkunassa on paksut mustat verhot, kuvien käsittely ja muokkaaminen on hankalaa. En kuitenkaan odota syksyn ja talven pimeitä ilmoja. Ihan hyvä näin.

Pääsiäisen alku meni sairastellessa. Jo torstaina tunsin, että kaikki ei ole ihan kohdallaan. Perjantaina kävin pienen reissun kaiken uhallakin Niskanperällä ja Jängiksellä. Ei olisi pitänyt. Illalla kuumetta oli minulle hurjat lukemat 38,4. Muutonseuranta lauantaina sai jäädä väliin.

Aamulla mittari näytti jo reilusti alle 37:n lukemia, ja mikäs minua sen jälkeen pitäisi kotona tähän aikaan vuodesta. Kävi Niskanperän tornilla, jossa ei mitään ihmeellistä näkynyt noin kahden tunnin aikana. En tiedä mistä joen toiselle puolelle ilmestyi yksinäinen kurki, joka löysi jostain hyvän termiikin. Se kierteli lähes siipiään räpäyttämättä toistakymmentä minuttia lisäten korkeuttaan ja suuntasi sitten matkansa pohjoiseen. Sitä oli muikea seurata.

Niskaperän jälkeen kävi Rautiosaaressa mistä ei löytynyt mitään uutta. Rommantien pelloilla oli nyt ainakin kolme kiurua laululennossa.

Pikkukuovi, Numenius phaeopus, Småspov, Whimprel

Sitten ajelin Kuolajoelle. Siellä syntyi yksi tähän asti parhaista joutsenkuvistani ihmisen muokkaamassa ympäristössä. Samlalla pysähdyksellä tuli muutamia muitakin mahdollisesti kelvollisia kuvia, joita en ole ehtinyt käydä läpi.

Läjitysalueella oli tuulihaukkakoiras pesäpöntönsä päällä varisten antamatta sille hetkenkään rauhaa.

Jossain vaiheessa näin lännestä lähestyvän kaksi kuovia. Tarkensin kameran valmiiksi toiseen niistä ja pidin nappia pohjassa sen ollessa edes joltisellakin kuvausetäisyydellä. Kuvatessa en ehtinyt miettiä läjimääritystä kuovia kun olin kuvaavinani. Kotona se sitten muuttui pikkukuoviksi.

Ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinenkään kerta, kun lajimääritys vaihtuu tai syntyy kotona tietsikan ääressä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s