sumuinen aamu


Kävin aamulla 6.30-7.00 katsomassa mitä Koskenrannan sulassa näkyisi. Tenniskentän kohdalta löytyi yksi sinisorsapariskunta. Muuta sulissa ei ollutkaan.

Sinisorsa, Anas platyrhynchos, Gräsand, Mallard

Aamulla oli melkoinen sumu. Kamera ”näkee” oman kokemukseni mukaan sumun läpi paremmin kuin ihmisen silmä.

Kuvassa on aamuinen naarassinissorsa. Kuvassa näkyy, että se on otettu sumussa. Oma näkemäni tänä aamuna oli vieläkin sumuisempi. Kuvaa olen säätänyt hyvin hienovaraisesti, jotta oikea tunnelma säilyisi.

Sinisorsa, Anas platyrhynchos, Gräsand, Mallard

Kuvakäsittelyssä otoksille voi tehdä paljonkin Tämä alempi kuva on täsmälleen sama kuva, jota olen käsitellyt jo vähän karrikoidenkin Photoshopissa. Hirveää, jotten sanoisi. Tunnelma on tipotiessään.  En tätä vaihtaisi alkuperäiseen.

Ajattelin vain näyttää mitä kuville nykyään voi tehdä hyvinkin vähällä vaivalla. Vain valoitusta ja kontrastia säätämällä.

Vielä vähän juttua poliisitalon naakoista. Tiistaiaamuna pesänrakennuspuuhissa oli niinkuin jo aiemmin kerroin neljä naakkaa. Tänä aamuna niitä oli jo viisi. En nähnyt ikkunastani olisiko siinä ollut jo kaksi pariskuntaa tekemässä pesää samaan paikkaan. Samassa lehtikuusessa kaikki kävivät ja yhtämatkaa lensivät poliisitalolle päin. Pitääpä viikonloppuna seurata niitä vähän tarkemmin.

Ihan mielenkiintoinen juttu risujen keräämisessä on. Naakat käyvät hakemassa kaikki oksat (näkemäni mukaan) yhdestä ja samasta lehtikuusesta. Aluehallintokeskuksen pihassa on useita lehtikuusia, mutta vain tämä pesää lähin näyttää kelpaavan. Puiden juurella on lisäksi koko liuta talven aikana tippuneita oksia, mutta ne eivät näytä kelpaavan rakennuspuuhiin. Vain kasvavista puista katkotut oksat ovat kelvollisia.

Tähän aikaan vuodesta pystyy kuvatessa käyttämään jo pienempiä aukkoja lisääntyneen valon vuoksi. Sen myötä kuviin tulee näkyviin entistä enemmän kennon pinnalle kulkeutuneita pölyhiukkasia. Niiden poistamiseen on saatavilla erilaisia puhdistussarjoja. Minä en uskalla niitä käyttää, sen verran herkkä osa kenno on. Vein maanatai-iltana töiden jälkeen kamerani RoiFotoon kennon puhdistusta varten. Kimmo lupasi kameran takaisin seuravan aamuna, mutta kävin hakemassa sen töiden jälkeen. Talon hinnasto on alkaen 10 euroa puhdistus pölyn määrästä riippuen. Minä selvisin sillä kympillä. Pölyjälkien töpötteleminen kuvista on aikaa vievää ja turhaa puuhaa. Jos jälki on vielä jossain rajakohdassa, voi sen poistaminen olla tuskaista puhaa. Kymppi turhan touhun välttämisestä on vähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s