Mieli muuttuu


Päivät eivät ole toistensa kaltaisia. Lauantaina kuvasin eri kohteita vajaat 400 kuvaa. Eilen sain väkisin pungerrettua 140 otosta. Kävin eilen illalla molempien päivien kuvat läpi ja kovalevylle jäi viitisenkymmentä kuvaa.

Naakka, Corvus monedula, Kaja, Western Jackdaw

Naakkojen pesänrakennuspuuhat poliisilaitoksella jatkuivat. Tässä kuvassa oikealla puolella oleva lintu on se lauantaina mainitsemani valvova työnjohtaja, joka ei vieläkään näyttänyt osallistuvan pesänrakentamiseen, mutta seurasi tarkoin kahta muuta naakkaa.

Lähdin tänä aamuna ennen seitsämää käymään Jätkänkynttilän sulalla katsomaan olisiko sinne yöllä tullut uusia lintuja. Paikalla oli harmaalokki, koirastelkkä ja minulle tämän kevään ensimmäinen koirassinisorsa. Naakkojen joukkoon oli nyt liittynyt neljäskin jäsen, joka seurasi tarkasti muiden tekemisiä, mutta ei lennellyt niiden mukana. Istui vain valaisinpylvään päällä ajokaistojen välissä ja kävi Alakunnaksen grillin tarjontaa hyödyntämässä muiden mukana.

Paljon muuta kuvattavaa eilen ei löytynytkään. Kiertelin kaupungilla vanhat, tutut kuvauspaikat, mutta oikeastaan näiden naakkojen kuvaamiseen päivä jäi.  Rauhankadun

Pikkuvarpunen, Passer montanus, Pilfink, Eurasian Tree Sparrow

alapäässä oli muutamia pikkuvarpusia panemassa toinen toisiaan järjestykseen. Liekö kyse ollut reviirikahinoista. Pari niistä asettui kuitenkin sen verran paikalleen, että sain niistä otettua muutaman kuvan. Autollakin kävin kiertelemässä mm kahden maissa olin Jängislahdella, mutta en löytänyt sieltä kiikariini ensimmäistäkään lintua.

Närhi, Garrulus glandarius, Nötskrika, Eurasian Jay

Otsikko vaatii nyt selityksensä. Olen käynyt läpi viimeisten vuosien aikana ottamiani kuvia. Suurin osa niistä ihmetyttää, että miksi olen moista potaskaa viitsinytkään säilyttää. Mutta on joukossa kelvollisiakin kuvia. Närhi on kuvattu aamulla 13.10.07. En silloin vielä ymmärtänyt raw-kuvien mahdollisuuksia ja tämä on jpeg-kuva, jota ei paljon pysty muokkaamaan. Muistan miettineeni kuvian siirtäessäni, että nämä eivät ole oikeita lintu- tai luontokuvia. Onhan siinä metsien piileskelijä yrittämässä saada jotain irti jonkun kävijän Vaattungin Könkääsaaren nuotiopaikalle jättämästä, umpeen jäätyneestä HK:n sinisen pätkästä. Nyt ajatus on ihan toisenlainen. Elämäähän sekin kaikki on. Miksi pitäisi ottaa kuvia vain jossain erämaassa olevista linnuista ihmisen muokkamattoman luonnon keskellä. Linnut ovat oppineet hyödyntämään meidän ihmisten toimintaa ja sen seurauksia. Miksi se ei voisi näkyä myös minun kuvissani. Vahinko, että tätä mielestäni hienossa valaistuksessa olevaa närheä ei voi hyödyntää paremmin. Närhi muuten suhtautui kuvaajaan kuukkelimaisella rauhallisuudella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s