Oiva kaikukoppa


Kroppa ei kääntynyt yhdessä yössä kesäaikaan. Heräsin vähän ennen seitsämää niinikuin ennekin vähän ennen kuutta. Aamupalan jälkeen lähdin liikkeelle. Ensin tarkistin, optimisti kun olen, Jätkänkynttilän sulan sitten Pöykkölän tallit.  Eipä löytynyt kummastakaan uusia tulokkaita.

Kahdeksan maissa olin Tavivaarassa, jossa oli taas hiljaista. Talitiainen, pari kävi ruokinnalla yhdessä kolmen viherpeipon kanssa. Punatulkkupari pyörähti ruokinnan laitamilla, mutta ei tullut syömään. Kello oli yli yhdeksän

tikka, Dendrocopos major, Great Spotted Woodpecker

ennekuin paikalle tulivat ensimmäiset kaksi hömötiaista. Sitten kauempana lenteli 2 närheä, joilla niilläkään ei tainnut olla nälkä. Mikä ihme sieltä on vienyt linnut. Onko joku peto pelotellut linnut vai mistä muutoin vilkkaan ruokinnan hiljaisuus johtuu.

Istuin paikalla puolisentoista tuntia. Ei aika kuitenkaan pitkäksi käynyt. Ruokinnan ympärillä pyöri 3 käpytikkaa, 2 koirasta ja 1 naaras. Koiraat olivat löytäneet oivan rummutuspaikan. Ruokinnan viereistä linnunpönttöä pärisyttämällä tikat saivat aikaan mojovan äänen, joka lienee kantautunut pitkälle. Kaikupohjaa ainakin oli kuin aukustisessa kitarassa. Jonkilainen reviirikisa niillä oli menossa. Kun toinen koiraista aloitti pärisyttämämisen, toinen ilmestyi jostain paikalle ja sen jälkeen herrat ajoivat toisiaan takaa  rääkyen ja  lähipuita kierrellen ja sillä aikaa neiti tai rouva kävi päräyttämässä oman sanomansa maailmalle.

Kesykyyhky, pulu

Kävin eilen ja tänään Piisivalkeantien ruokintapaikalla kuvaamassa puluja. Joikimäen Jukka kyseli jokin aika sitten tietoja valkoisista puluista. Viikko sitten sain kuviin kaksi valkovoittoista lintua. Eilen löysin parvesta kolme lisää. Yksi niistä oheisessa kuvassa. Yksikään niistä ei ole täysin valkoinen Pablo Picasson piirtämän rauhankyyhkyn tavoin, mutta valkoinen (tai melkein valkoinen) on kuitenkin vallitsevana värinä.

Kesykyyhky, pulu

Olen kuullut aikaisemmin jo Kalliskodan Raunolta paikalla joskus olevasta ruskeasta pulusta. En ole sitä aikaisemmin nähnyt, mutta tänään se oli mukana parinkymmenen linnun parvessa. Kaunis lintu. Sen oikella puolella on sivuilla jo aikaisemmin kuvana ollut lähes valkoinen lintu.

Joku aika sitten kirjoitin, että tavikset jäävät niin helposti kuvaamatta ja dokumentoimatta. Eri väristen pulujen kuvaaminen ja arkistointi voisi olla ihan mielenkiintoinen projekti. Kohde ainakin on kohtuudella saavutettavissa. Sen voisin ottaa suunnitelmiin, mutta jääkö se taas yhdeksi muiden suunnitelmien joukkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s