Valo voittaa


Eilinen ja tämä päivä ovat olleet pilvisiä päiviä ja tänään on tainnut loppua Rovaniemen yli 110 päivää kestänyt pakkasjakso. Sietikin loppua.

Päivät ovat jo paljon kirkkaampia kuin kuukausi sitten, jolloin sai tuskailla kuvaushommissa riittämättömän valon kanssa. Teräviä kuvia ei saanut oikein millään. Nyt pilvisenäkin päivänä valoa on tarpeeksi paikallaan olevien lintujen kuvaamiseen.

Eilen kävimme Krissen kanssa Tavivaarassa ja tänään istuin siellä yksin. Suunnitelmissa oli käväistä tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna myös Ounasvaaran ruokinnalla, mutta alkoi parahiksi vihmomaan rännän sekaista lunta, enkä välitä viedä kameraa ulos sellaiseen säähän.

Eilen ja tänään näkyi Tavivaarassa uusi tuttavuus. Ruokinnalla on vieraillut säännöllisesti kaksi rengastettua kuukkelia. Vanha tuttu P54 ja Ismon värirengastama lintu. Viimeksimainittua ei näkynyt kumpanakaan päivänä, mutta tilalla oli rengastamaton kuukkeli, jota en ole talven aikana aikaisemmin nähnyt.

Pientä muutosta vierailijoissa näyttäisi muutenkin olevan. Talven mittaan ruokinnalla olen nähnyt silloin tällöin 1-2 urpiaista. Tänään paikalla oli jo 12-13 urpon pikkuparvi ja joukossa yksi tundraurpiainen. Lisäksi tänään näin ruokinnalla tämän talven ensimmäiset viherpeipot 3 yksilöä. Kumpanakin päivänä paikalla kävi nahistelemassa uros- ja naaraskäpytikat. Närhiä ei näkynyt lainkaan samoin kuin talven siellä olleita lapintiaisia.

Tavivaaran ruokinta 27.2.11

Eilen oli LLY:n vuosikokous. Aallon Pirkka oli ilmoittanut ettei jatka enää puheenjohtajana. Tilalle valittiin Esa Huhta. Hallitus uusiutui sen verran, että Raution Ilkan tilalle valittiin Jukka Jokimäki ja varajäseneksi Tuomo Ollilan tilalle Marja-Liisa Kaisanlahti. Minulle lankesivat yhdistyksen sihteerin tehtävät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s