Auringonkukan siementen hyötykäyttöä


Pahnanpohjimmaiseni Jaana muutti Jyväskylään. Veimme hänen muuttokuormansa eilen torstaina sinne vuokrapakulla. Meillä oli käytössämme Hiace. Jo ennen auton lastaamista se osoittautui takavetoisena ja kevytperäisenä kesäkeleille suunnitelluksi. Mahdoton ajettava näillä liukkailla. Liikkellelähtö liikennevaloista sai varmaan suurimman osan takanaolijoista näkemään ihan oikeasti punaista.

Täyteen pakattuna (tavaratilaan olisi sopinut ehkä pari hammasharjaa) auto oli ihan ok ajettava.

Auto purettiin Jyväskylässä ja lähdettiin Krissen kanssa ajamaan Saarijärvelle isäni luokse yöksi. Tiet olivat kuivia ja 65 kilometriä sujui hyvin.

Aamulla pakkanen oli lauhtunut 10 asteeseen ja yöllä satanut muutaman hiutaleen lunta. Auton takapää eli omaa elämäänsä välittämättä tuon taivaallista kuskin kaasujalasta tai ratin vääntämisestä. Kilometrin jälkeen piti miettiä kuinka ihmeessä päästään Rovaniemelle 550 kilometriä. Ei oikeastaan ajettu vaan yritettiin vain saada auto vielä lisää kilometrin päähän Patisen K-rautaan asti ja katsoa löytyisikö sieltä jotain painolastia. Meillä molemmilla oli tarpeemme. Krisse tarvitsi hiekoitussepeliä ja minä (oikeastaan Ismo ja linnut) auringonkukan siemeniä. Molempia löytyi 25 kilon säkit. Varastomies ymmärsi yskän ja sanoi säkkejä siirtäessään että, eiköhän näillä pito parane. Ja parani. Hyvissä ajoin ja kaikissa sielun ja ruumiin voimissa oltiin kohtuuajassa Rovaniemellä.

Huomenna aamupäivällä Ismo saa ruokinnalleen taas lisää jaettavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s