Aurinkoinen, mutta kylmä viikonloppu


Ulkoilutin kameraa molempina päivinä.

Lauantaina kiersin 10.30-12.00 ensin normaalin lenkkini: Koskenranta, Kirkkolampi, kaupungintalo ja tori. Ei mitään mainittavaa. Kävin hakemassa auton ja ajoin Tavivaaraan. Ruokinnalla oli tavanomaista rauhallisempaa. Tali-, sini- ja hömötiaisia ja 2 punatulkkukoirasta. Juhlarakennusta vastapäätä olevissa männyissä oli 5 käpylintua, joiden uskon olleen isokäpylintuja. Niin paljon niiden ääntely poikkesi tämän talven aikana jo tutuksi tulleesta pikkukäpylinnun ääntelystä. Ne kuitenkin lensivät hautausmaalle ennenkuin sain niitä kuvattua.

pikkukäpylintu, loxia curvirostra, red crossbill

Sitten ajoin Vikakönkäälle. Olen lupautunut ensi lauantaina Luonnonsuojeluliiton koskikararetkelle oppaaksi. Vikakönkäältä en löytynyt yhtään karaa. Korpikoskessa niitä onneksi oli 3 yksilöä. Ei taida retki mennä hukkaan. Vikakönkäällä oli vielä 5 pikkukäpylintua (3 koirasta ja 2 naarasta), jotka ruokailivat kuusien latvoissa. Toivottavasti eivät lähde pesintäpuuhiinsa ensi viikon aikana.

Pakkanen vaihteli yllättävän paljon Auton mittarin mukaan kaupungissa oli -13 astetta, Tavivaarassa -19 ja Vikakönkäällä -17 astetta pakkasta.

Tämän päivän kävelyt menivät kokonaan ulkoiluksi. Ainoat kuvat otin alkavan auringonlaskun aikaan G11:lla Jätkänkynttilästä. Tulipahan kuitenkin ulkoiltua pari tuntia parta jäässä. Pakkasta on tainnut olla koko päivän yli 20 astettaa ja välillä kävi viima pohjoisesta päin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s