Pihabongaus


Päivä pitenee nyt jo melkoista tahtia. Lähdin liikkeelle kymmenen maissa. Kävelin tutun reitin Koskenrannasta Kirkkolammelle ja Vapudentien kautta kaupungintalolle. Kirkkolammen ruokinnan liepeillä kävi melkoinen kuhina: virpeippoja, punatulkkuja, varpusia, urpoja sekä tali- ja sinitiaisia. Lammen rannalta yhytin tämän vuoden ensimmäiset 2 keltasirkkua. Rauhankadun kulmauksessa pyrähteli 20-30 varpusen parvi. Seuraavat havainnot tulivat vasta kaupungintalon pihakoivusta, jossa istui 8 tilheä. Sitten autoa hakemaan. Tavivaaran tien varresta yritin vielä kerran etsiä metsoa ja hiiripöllöä talvilintukisaan. Turhaan. Ruokinnalla olivat pitkästä aikaa (minulle) tutut 2 kuukkelia. Närhi pyörähti paikalla, mutta ei tullut einehtimään. Tiaisia normaalisti, 1 urpo, mutta punatulkkuja oli paljon 19 yksilöä, 12 koirasta ja 7 naarasta. Ajoin jäätietä Rantsun kautta (tyhjältä vaikutti taas) Simulalle katsomaan olisiko turkinkyyhky kuvattavissa. Talon väki kertoi että lintu oli näkynyt viimeksi eilen.

Kävin eilen tavan mukaan tekemässä pihabongauksen Eteläranta 8:ssa. Olipa pettymys. Hyvin hoidetulla ruokinnalla kävi ainoastaan 1 talitiainen. Yli lensi 2 harakaa ja 6 pulua. Ruokinnalla käyv’ät normaalisti lähes kaikki talvehtivat lajit ja niitä lukumääräisestikin paljon.

Variksilla on nyt kokoontumisajo aluehallintokeskuksen koivuissa: n 150 yksilö. Jaana tuli juuri sitä kautta ja sanoi tunnelman olevan kuin Linnut-elokuvassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s