Varpushaukka


Viimepäivien tekemisenä on ollut kuvien valinta ja lopullinen muokkaus vuoden luontokuvakilpailua varten. Kilpailun sallimat 21 kuvaa lähti. Sarjoina linnut 5,  maisema 4, ihminen ja luonto 5, nisäkkäät 1, kasvit 4 ja muut eläimet 2.

Eilen sain ekopinnaksi ja tämänvuotiseen talvilntukisaan varpushaukan. Näin sen lentävän kaupungintalon pihakoivuun ja aloitin kuvaamisen jo kaukaa ettei se karkotu. Loppujen lopuksi sain kuvata sitä kortin täyteen sen ihmeemmin häiriintymättä. Enemmänkin olisin saanut kuvia, mutta en tarennut paljain käsin enää vaihtamaan korttia, pakkasta kuitenkin 25 astetta. Tänään olen käynyt kuvat läpi. Alkuperäisistä 420 kuvasta on jäljjellä enää 35 kuvaa.

Talvilintukisaan sain myös Simulan Maritan ja Jukan pihalla vierailevan turkinkyyhkyn. Töppäsin oikein reippaasti. Marita oli kertonut mulle linnun mieluisimmat istumapaikat ja kiikaroin niitä. Ykskaks huomasin linnun aivan auton vieressä olevan männyn alimmalla oksalla. Autosta kuvatessa muistan yleensä aina panna radion kiinni ennen ikkunan avaamista. Nyt en. Ratti oli kaiken lisäksi ”väärinpäin” ja kun olin painavina mute-näppäintä painoinkin volumea suuremmalle eikä 3-4 metrin päässä, upeassa kuvauspaikassa ollut lintu sitä kestänyt vaan häipyi tiehensä. Minulla on kuvia turkinkyyhkystä niin Scotlannista kuin Espanjastakin, mutta olisi hienoa saada siitä edes joku kuva lumisessa, sille eksoottisessa maisemassa.

Nyt yritän taas saada lisää kuvia siirrettyä sivuilleni. Tämä sivusto on ilmeisesti tarkoitettu enemmän blogikirjoitteluun. Kuvien siirtäminen ainakin on hankalaa ja ei taida onnistua useiden kuvien saaminen samaan valikkoon. Pitää vielä yrittää tai sitten sulkea tämä sivusto ja hakea joku toinen, jossa kuvia voi helpommin näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s